Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор е повикан за първи път в националния отбор на Бразилия, като писмото по електронна поща е получено днес. Винисиус Жуниор ще пътува през март за контролните срещи с Панама и Чехия, обяви националният селекционер Тите.

Реал (Мадрид) привлече футболиста от Фламенго (Рио де Жанейро) 46 милиона евро през 2017-а година, когато момчето беше на 16-годишна възраст. Дори за Фламенго има едва два мача за мъжете и то като резерва, преди да поеме пътя към Сантяго Бернабеу.

"Той е млад, но се намира в един много взискателен клуб. Искам да му дам израстване, еволюция и утвърждаване, заяви Тите на пресконференция днес. "Неговото присъствие, участието му в тима в съблекалнята, ще му покаже каква е тежестта на жълтата фланелка и това е важно за неговото изграждане".

Капитанът на отбора Неймар отсъства от списъка заради контузията в крака, която го държи извън терена от януари насам. Халфът на Манчестър Сити Фернандиньо и левият бранител на Ювентус са извън състава по треньорско решение.

Сред повиканите играчи също така са защитникът на Порто - Едер Милитао, младият атакуващ полузащитник на италианския Милан Лукас Пакета и Даниел Алвеш от Пари Сен Жермен. Бразилия играе с Панама на стадиона на Порто на 23-и март, а среща Чехия три дни по-късно като гост в Прага.

Петкратните световни шампиони отново са пълни с оптимизъм, след като са спечелили всичките си шест мача след отпадането на четвъртфинал на Мондиала в Русия през юли. Следващите им официални мачове са на Копа Америка, която се открива през юни в Сао Пауло.