Реал Мадрид чукна с 1:0 Валядолид на стадион "Хосе Зория" и записа важна победа в битката с Барселона за шампионската титла.

"Белите" вече имат 46 точки и са с три пред "каталунците", които в събота се издъниха при гостуването си на Валенсия.

Единственото попадение в мача заби Начо в 78-ата минута. Така момчетата на Зинедин Зидан направиха много ценна крачка към първото място в края на сезона и детронирането на Барселона.

От своя страна Валядолид изигра добър мач, но домакините така и не си повярваха, че могат да вземат нещо от Реал. В края Валядолид дори успя да изравни, но попадението бе отменено след намесата на ВАР. 


Реал започна по-добре мача и дори можеше да поведе още в 11-ата минута. Тогава Каземиро опъна мрежата на Валядолид, но попадението му бе отменено поради засада след намесата на ВАР.

Постепенно домакините поизравниха играта и успяха да изнесат топката в средата на терена. В следващите минути действията бяха повече от скучни.

След половин час Реал се опита да натисне, но така и не успяваше да стигне до наистина чисто голово положение.

От своя страна футболистите на Валядолид много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства, като така напълно обезличаваха нападателите на "белите". Към края на полувремето Реал се опита да направи натиск, но отново не стигна до някаква чиста ситуация.

Реал започна мощно второто полувреме. В 48-ата минута Родриго можеше да вкара, но Масип спаси. Десет минути по-късно гостите стигнаха до ново положение но този път Бензема стреля твърде слабо от чиста позиция и направи фрапантен пропуск.

В 67-ата Родриго намери Бензема, който отново нямаше шанс да прати топката в мрежата на домакините. Така се стигна до 78-ата минута, когато Начо бе най-съобразителен в наказателното поле на домакините и вкара за 0:1.

Валядолид хвърли всичко в атака, но с пропуск се отчете Сержи Гуардиола. В 87-ата минута домакините вкараха, но попадението на Гуардиола правилно бе отменено поради засада. До края не се случи нищо интересно и Реал взе скъпоценна победа в битката с Барса за шампионската титла.