Роджър Федерер смята, че има шансове да се справи с "Краля на клея" Рафаел Надал преди полуфиналния мач помежду им на Откритото първенство на Франция по тенис.

Надал, който има рекордните 11 титли на "Ролан Гарос", е загубил само два пъти в 15 срещи с Федерер на червено, а при последния им сблъсък на турнира от Големия шлем в Париж през 2011 година испанецът спечели в четири сета.

"Когато реших да се включа в сезона на червено, бях наясно, че рано или късно ще трябва да се изправя срещу Надал. Както и срещу всеки друг съперник, смятам, че винаги има шанс. В противен случай никой няма да дойде на трибуните, защото всички ще знаят резултата предварително. Никога не е ясно. Той може да има проблеми, може да е болен. Или пък ти може да играеш много добре, а той по някаква причина да има затруднения. Със сигурност съм развълнуван преди мача с Рафа. Надявам се и вярвам, че ще се възстановя добре в следващите няколко дни и ще дам най-доброто от себе си в петък", каза 37-годишният швейцарец, шампион в Париж през 2009 година.

Федерер се представя солидно при първото си участие на "Ролан Гарос" от 2015 година, като загуби само един сет досега на четвъртфиналите срещу сънародника си Стан Вавринка, който го елиминира на същата фаза на турнира преди четири години по пътя си към трофея.

"Срещу Надал ми престои сериозен тест, но аз го очаквам с нетърпение. Трябва да бъдеш безстрашен, за да се справиш с неговите лифтирани топки, със слайсовете и киковете му. Точно това смятам да направя в петък", каза Федерер.