Бейби Фед, както още наричат Григор Димитров, показа зъбите си и ще се изправи на полуфинала на US Openсрещу Данийл Медведев пише firstpost.com в коментар за победата на българския тенисист срещу Роджър Федерер на четвъртфинала на последния за годината турнир от Големия шлем.

В полуфинала българинът ще бъде фаворитът на феновете, тъй като тази година Медведев е възприеман като злодея на „Флашинг Медоус“, пише още изданието и цитира изказване на Димитров след победата му на осминафинала срещу Алекс де Минор: „Изправих се пред несгоди, минах през всичко, през което трябваше да мина. Върнах се. Чувствам се свободен“.

Пропадането в ранглистата даде на Григор Димитров свобода, а промяната на треньорския екип в лицето на Радек Щепанек и Андре Агаси допринесе за това да постигне предишния си потенциал след низ от лоши резултати, коментира още firstpost.com, цитиран от БНР.

Би Би Си слага акцент върху факта, че петкратният шампион на US Open Роджър Федерер е аут от турнира, след като е записал победи във всичките си предишни 7 срещи с Григор Димитров.

„Ясно е, че той не беше в най-добрата си форма, но аз използвах всяка възможност“, казва българинът, цитиран от изданието.

Ударната победа на световния № 78 гарантира, че в неделя ще има поне един дебютант на финала на US Open, допълва медията.

Според Би Би Си отпадането на Федерер превръща Рафаел Надал в основен фаворит за спечелването на Откритото първенство на САЩ.

„Това е златна възможност за испанеца да спечели 19-а титла от Големия шлем“, пише още авторитетната медия.

Започвайки US Open като №78 в ранглистата, Бейби Фед, бивш №3 в света, не изглеждаше голяма заплаха, но на твърдите кортове в Ню Йорк намери формата си и постигна първата си победа срещу Федерер, отбелязва news18.com и коментира, че швейцарецът е влязъл силно в мача, но не е успял да задържи нивото си и е загубил.

Си Ен Ен цитира Федерер, който казва, че е имал болки в гърба, но въпреки това е играл и смята, че се е представил добре.

„Опитах всичко, но Григор ме победи“, казва смятаният от мнозина за най-великия играч в историята на тениса.

Димитров е най-ниско класираният полуфиналист на Големия шлем от № 94 Райнер Шютлер на Уимбълдън през 2008 г., коментира Си Ен Ен и припомня, че това ще бъде третият полуфинал на българина в шлемовите турнири след Австралия през 2017 и Уимбълдън през 2014 г.

„Гардиън“ коментира, че Григор Димитров, който е бивш №1 в света при юношите и №3 при професионалистите, е започнал последния за сезона турнир от Големия шлем с баланс от 12 победи и 15 загуби, е стигнал до третия си шлемов полуфинал.

„Губих мачове, които не трябваше да губя, но продължих да вярвам, продължавах да работа и да се опитвам да подобрявам играта си“, казва българинът, цитиран от изданието.