Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Седмицата се очертава като изключително тежка за европейския клубен шампион Реал Мадрид. В сряда "белият балет" гостува на големия съперник Барселона в първи 1/2-финален мач от Купата на Краля. При последната визита на "Камп Ноу", "кралете" бяха направени на пух и прах – 1:5, което коства поста на треньора Юлен Лопетеги. На негово място дойде Сантяго Солари и това ще е първо "Ел Класико" за младия спец. В Ла Лига Реал гостува на Атлетико Мадрид и успех на "Уанда Метрополитано" ще запази живи илюзорните шансове за титла. Тези два сблъсъка ще ни покажат колко всъщност силен е Реал на Солари. И те идват малко преди подновяването на Шампионска лига.

Вижте тук класирането в Ла Лига!

В Англия също ни предстоят напечени двубои. Тази вечер Ливърпул гостува на Уест Хям и ще търси задължителна победа, за да възстанови аванса си пред Манчестър Сити. От своя страна шампионите имат тежък мач с Евертън на "Гудисън Парк" в сряда. Срещата от 27-ия кръг е изтеглена по-рано и при победа, "гражданите" ще увеличат напрежението на "Анфийлд". През уикенда отборът на Пеп Гуардиола приема Челси на "Етихад", докато мърсисайдци са домакини на Борнемут.

Вижте тук класирането във Висшата лига!

През седмицата се възобновява битката за Купата на Германия. Борусия Дортмунд е домакин на  Вердер Бремен от 1/8-финалите, докато Байерн Мюнхен ще пътува до Берлин за среща с Херта. В Бундеслигата баварците приемат на "Алианц Арена" един от традиционно големите си съперници – Шалке, който през този сезон се представя слабо и се намира във втората половина на таблицата. Дортмунд ще брани аванса си на върха пред баварците от 7 точки срещу Хофенхайм на "Сигнал Идуна Парк".

Вижте тук класирането в Бундеслигата!

В Италия шампионът Ювентус гостува на Сасуоло, а преследвачът на "бианконерите" Наполи ще играе на "Артемио Франки" срещу Фиорентина. Борбата за място в Топ 4 в Серия "А" се очертава да е ожесточена. 3-то място на Интер вече е сериозно заплашено от Милан и Рома, към зона "Шампионска лига" са се прицелили още Лацио, Сампдория и Аталанта. Едва 8 т. разделят шестте отбора. Разбира се, всички чакаме да видим и кога ще дебютира Кирил Десподов за Каляри. Тази вечер сардинци приемат отбора от Бергамо и националът е в групата, а в неделя гостуват на "росонерите". 

Вижте тук класирането в Серия "А"!

Програмата за седмицата:

Испания, Купа на Краля, 1/2-финали

Сряда от 22.00 часа:
Барселона – Реал Мадрид

Четвъртък от 22.00 часа:
Бетис – Валенсия

Испания, Ла Лига, 23-ти кръг

Събота от 17.15 часа:
Атлетико Мадрид – Реал Мадрид

Неделя от 21.45 часа:
Атлетик Билбао – Барселона 

Англия, Висша лига, 24-ти кръг 

Днес от 22.00 часа:
Уест Хям – Ливърпул

Англия, Висша лига, 27-ми кръг

Сряда от 21.45 часа:
Евертън – Манчестър Сити

Англия, Висша лига, 26-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Фулъм – Манчестър Юнайтед

От 17.00 часа:
Хъдърсфийлд – Арсенал
Ливърпул – Борнемут

Неделя от 15.30 часа:
Тотнъм – Лестър

От 18.00 часа:
Манчестър Сити – Челси

Италия, Серия "А", 23-ти кръг

Четвъртък от 21.30 часа:
Лацио – Емполи

Петък от 21.30 часа: 
Киево – Рома

Събота от 19.00 часа:
Фиорентина – Лацио

От 21.30 часа:
Парма – Интер

Неделя от 19.00 часа:
Сасуоло – Ювентус

От 21.30 часа:
Милан – Каляри

Купа на Германия, 1/8-финали

Вторник от 21.45 часа:
Борусия Дортмунд – Вердер Бремен

Сряда от 21.45 часа:
Херта Берлин – Байерн Мюнхен

Германия, Бундеслига, 21-ви кръг

Събота от 16.30 часа:
Борусия Дортмунд – Хофенхайм

От 19.30 часа:
Байерн Мюнхен – Шалке