Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Шампионска лига се завръща с първите 1/4-финални мачове. Най-голям интерес безспорно буди двубоят между Манчестър Юнайтед и Барселона, които се изправят помежду си на "Олд Трафорд". За последно двата колоса се срещнаха един срещу друг във финали – през 2009 г. 2:0 за каталунците в Рим и през 2011 г. 3:1, отново за тях, на "Уембли". В два сблъсъка обаче "червените дяволи" триумфираха през 2008 г. Това стана на 1/2-финали – 0:0 на "Камп Ноу" и 1:0 на Острова с гол на Пол Скоулс в 14-ата минута. Сега Барса е определян като фаворит, но така беше и с ПСЖ, който отпадна драматично от Юнайтед.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Победителят от двойката ще срещне по-добрият от Ливърпул и Порто, а другият поток противопоставя палачът на Реал Мадрид – Аякс, който е домакин на Ювентус, и английското дерби Тотнъм – Манчестър Сити. Срещата в Лондон ще се състои на новия стадион на "шпорите", който за пръв път ще посрещне мач от Шампионска лига.

Традиционно четвъртък е време за Лига Европа. Най-непредвидимата двойка е между Арсенал и Наполи, има и испански дуел: Виляреал приема Валенсия. Челси изглежда с най-лесната задача – гостуване на Славия Прага. Но "сините" трябва да имат обица на ухото, тъй като в предната фаза чехите елиминираха най-титулувания клуб в турнира Севиля. Последната двойка е между Бенфика и Айнтрахт Франкфурт.

Вижте класирането във Висшата лига!

Във вътрешните първенства също предстоят интересни мачове. Във Висшата лига на Англия Ливърпул приема Челси. И двата отбора се нуждаят от задължителна победа на "Анфийлд". Домакините заради ожесточената битка с Манчестър Сити за титлата, гостите заради борбата им с Тотнъм, Арсенал и Манчестър Юнайтед за място в Топ 4.

Вижте класирането в Първа лига!

У нас Левски приема Лудогорец в дербито от кръга. Разградчани наскоро смазаха "сините" на "Герена", но спечелиха само с 2:0. И сега 26-кратният шампион на България ще иска мъст. ЦСКА ще мери сили с Берое в София, докато Черно море ще търси частичен реванш от Ботев в Пловдив за драматичното отпадане за Купата на България след дузпи.

Вижте класирането в Серия "А"!

В Италия хегемонът Ювентус се нуждае от точка при визитата си на СПАЛ, за да гарантира историческо осмо поредно Скудето. Милан пък приема Лацио в директна битка за място в Топ 4, докато Интер гостува на борещия се със зъби и нокти за спасение отбор на Фрозиноне.

Вижте класирането в Ла Лига!

В Испания няма кой да спре Барселона по пътя към втора поредна титла, като каталунците играят в дома на последния в класирането Уеска. Столичните Реал и Атлетико се борят за 2-то място и играят съответно с Леганес и Селта Виго.

Вижте класирането в Бундеслигата!

Байерн Мюнхен се устреми към седма поредна титла след здрав бой над Борусия Дортмунд на "Алианц Арена". Сега баварците могат да затвърдят силата си при гостуването на Фортуна Дюселдорф. Рурците пък приемат Майнц 05 в опит да възвърнат разклатеното си самочувствие.

Шампионска лига, 1/4-финали, първи мачове

Вторник от 22.00 часа:
Ливърпул – Порто
Тотнъм – Манчестър Сити

Сряда от 22.00 часа:
Аякс – Ювентус
Манчестър Юнайтед – Барселона

Лига Европа, 1/4-финали, първи мачове

Четвъртък от 22.00 часа:
Арсенал – Наполи
Бенфика – Айнтрахт Франкфурт
Славия Прага – Челси
Виляреал – Валенсия

Англия, Висша лига, 33-ти кръг

Днес от 22.00 часа:
Челси – Уест Хям

Англия, Висша лига, 34-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Тотнъм – Хъдърсфийлд

От 19.30 часа:
Манчестър Юн – Уест Хям

Неделя от 16.05 часа:
Кристъл Палас – Манчестър Сити

От 18.30 часа:
Ливърпул – Челси

Понеделник от 22.00 часа:
Уотфорд – Арсенал

Германски, Бундеслига, 29-ти кръг

Събота от 19.30 часа:
Борусия Дортмунд – Майнц

Неделя от 16.30 часа:
Фортуна Дюселдорф – Байерн Мюнхен

Испания, Ла Лига, 32-ри кръг

Събота от 17.15 часа:
Уеска – Барселона

От 19.30 часа:
Атлетико Мадрид – Селта

Понеделник от 22.00 часа:
Леганес – Реал Мадрид

Италия, Серия "А", 32-ри кръг

Събота от 16.00 часа:
СПАЛ – Ювентус

От 19.00 часа:
Рома – Удинезе

От 21.30 часа:
Милан – Лацио

Неделя от 21.30 часа
Фрозиноне – Интер

България, Първа лига, първа шестица

Събота от 17.30 часа:
Ботев Пловдив – Черно море

От 20.00 часа:
ЦСКА – Берое

Неделя от 19.00 часа:
Левски – Лудогорец

Втора осмица, група "А"

Неделя от 16.30 часа:
Ботев (Вр) – Верея

Понеделник от 20.00 часа:
Витоша – Етър

Втора осмица, група "Б"

Петък от 17.15 часа:
Славия – Дунав

От 19.30 часа:
Септември – Локомотив (Пд)