Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Вижте класирането във Висшата лига!

Тази седмица ще се разплетат няколко големи възела. След титанична битка между Манчестър Сити и Ливърпул е сигурно, че ще научим кой ще стане шампион на Англия. В неделя ще се изиграе последният кръг от сезона във Висшата лига. Преди него "гражданите" имат точка преднина на върха и гостуват на Брайтън. За мърсисайдци предстои домакинство на Уувърхемптън и всички на "Анфийлд" ще стискат палци за "чайките". Битката за Топ 4 също се разплита. Челси си осигури място в зона Шампионска лига, докато Манчестър Юнайтед е аут от борбата. Арсенал все още таи надежди да успее. Но за целта трябва да разгроми Бърнли като гост и да се надява Евертън да размаже Тотнъм в Лондо. Или казано по-друг начин: "топчиите" в момента са в ролята на националния ни отбор, който в края на всеки квалификационен цикъл прави тънки сметки. За жалост, неуспешни.

Вижте класирането в Първа лига!

Оставаме на тема български футбол. У нас ЦСКА приема Лудогорец на "Армията" и при победа ще се изравни с разградчани на върха в класирането. "Червените" ще гонят успех с 1:0 или два гола разлика, за да имат равенство или преимущество в директните двубои. До момента съперниците направиха 1:1 в Разград и 0:0 в София и "орлите" спечелиха с 1:0 у дома. Започват и плейофите за Лига Европа и оставане в елита. За участие на международната сцена първите двойки са Етър – Локомотив Пловдив и Славия – Ботев Враца, а за оцеляване Витоша – Дунав и Септември – Верея.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

През седмицата ще научим и финалистите в Шампионска лига и Лига Европа. Тази вечер Ливърпул приема Барселона и има да заличава пасив от 0:3. Освен това англичаните са без Мохамед Салах и Роберто Фирмино, което превръща задача им в мисия невъзможна. Аякс ще търси първи финал в турнира на богатите от 1996 г. Холандският колос е домакин на Тотнъм след победа с 1:0 в Англия в първата среща.

В четвъртък е време и за реваншите от втория по-сила международен турнир на Стария континент. Арсенал гостува на Валенсия с аванс от 3:1, но голът на чужд терен за "прилепите" остави интригата жива. Челси пък приема приятната изненада Айнтрафт Франкфурт след 1:1 в Германия. Надпреварата се явява много важна за "топчиите" и испанците, защото чрез нея могат да вземат квота за Шампионска лига за новия сезон.

Вижте класирането в Серия "А"!

В Италия продължава ожесточената битка за място в Топ 4. В нея вече се замеси и Интер след третото поредно равенство в Серия "А". Към целта са се устремили още Аталанта, Милан, Торино, Лацио и Рома, който в този кръг е домакин на хегемона Ювентус. Двубоят на "вълците" изглежда най-труден от останалите претенденти, но "бианконерите" отдавна си осигуриха осмото поредно Скудето, което този път е плюс за римляните. "Росонерите" пък имат тежка визита на Фиорентина, който е освободен психически, защото не играе за нищо.

Вижте класирането в Бундеслигата!

В Германия Борусия Дортмунд дълго време оглавяваше таблицата, но е на път да изпусни Сребърната салатиера по безумен начин. "Жълто-черните" приемат на "Сигнал Идуна Парк" Фортуна Дюселдорф, но Байерн се нуждае от две точки в два мача, за да стане шампион. И победа над РД Лайпциг като гост ще короняса баварците за седма поредна година.

Вижте класирането в Ла Лига!

В Испания отдавна всичко е ясно в челото, но не и за 4-та позиция. В момента тя се заема от Хетафе, който гостува на Барселона и ще се надява каталунците да излязат с резервите и да играят лежерно. На 3 точки зад отбора от предградието на Мадрид се намират Валенсия и Севиля. "Прилепите" са домакини на Алавес, а андалусийците играят с Атлетико в столицата. Реал Сосиедад пък приема Реал Мадрид.

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, 1/2-финали, реванши

Днес от 22.00 часа:
Барселона – Ливърпул (3:0 в първия мач)

Утре от 22.00 часа:
Аякс – Тотнъм (1:0 в първия мач)

Лига Европа, 1/2-финали, реванши

Валенсия – Арсенал (1:3 в първия мач)
Челси – Айнтрахт Франкфурт (1:1 в първия мач)

Англия, Висша лига, 38-ми кръг

Неделя от 17.00 часа:
Брайтън – Манчестър Сити
Бърнли – Арсенал
Лестър – Челси
Ливърпул – Уулвърхемптън
Манчестър Юнайтед – Кардиф
Тотнъм – Евертън

Италия, Серия "А", 36-ти кръг

От 19.00 часа:
Каляри – Лацио

От 21.30 часа:
Фиорентина – Милан

От 19.00 часа:
СПАЛ – Наполи

От 21.30 часа:
Рома – Ювентус

От 22.00 часа:
Интер – Киево

Германия, Бундеслига, 33-ти кръг

Събота от 16.00 часа:
Борусия Дортмунд – Фортуна Дюселдорф
РД Лайпциг – Байерн Мюнхен

Испания, Ла Лига, 37-ми кръг

Неделя от 19.30 часа: 
Атлетико Мадрид – Севиля
Барселона – Хетафе
Реал Сосиедад – Реал Мадрид

България, Първа лига

Първа шестица, 7-ми кръг

Събота от 17.30 часа:
Ботев Пловдив – Берое

От 20.15 часа:
ЦСКА – Берое

Неделя от 19.00 часа:
Левски – Черно море

Плейофи Европа

Днес от 17.15 часа:
Ботев Враца – Славия

От 19.30 часа:
Локомотив Пловдив – Етър

Плейофи, Европа, реванши

Петък от 17.15 часа: 
Етър – Локомотив Пловдив

От 20.15 часа:
Славия – Ботев Враца

Плейофи, оставане

Сряда от 19.30 часа:
Дунав – Витоша

Четвъртък от 19.30 часа:
Верея – Септември

Плейофи оставане, реванши

Понеделник от 20.00 часа:
Витоша – Дунав

Вторник от 20.00 часа: 
Септември – Верея