Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Най-непредвидимите мачове от тази седмица са от 1/8-финалите за Купата на Лигата в Англия. Жребият предостави две супер двойки в лицето на Ливърпул – Арсенал и Челси – Манчестър Юнайтед. Традиционно, мениджърите на грандовете залагат на голяма част от резервите си в този турнир, но това със сигурност няма да отнеме блясъка от мачовете.

Срещата се явява идеална възможност за "топчиите" да прекъснат серията си от седем поредни гостувания без победа на "Анфийлд", тъй като мърсисайдци са съсредоточили всички сили във Висшата лига. Във въпросните сблъсъци домакините спечелиха пет пъти и два мача завършиха наравно. В тях головата разлика е изумителна – 25:9.

Вижте класирането във Висшата лига

Младата банда на Франк Лампард пък започва да набира скорост и няма нищо общо с отбора, който на старта на първенството загуби с 0:4 на "Олд Трафорд". Същото се отнася и за Манчестър Юнайтед, но в негативен план. "Червените дяволи" обаче не паднаха в последните си две гостувания на "Стамфорд Бридж", а през миналия сезон прекъснаха серията си от десет мача без победа тук (седем поражения, три ремита) след 2:0 за ФАКъп.

В събота и неделя се подновяват битките за Висшата лига, където шампионът Манчестър Сити посреща Уувърхемптън. Интересното е, че преди това двата отбора излизат един срещу друг на "Етихад" и в двубой за Купата на Лигата. Лидерът Ливърпул гостува на Астън Вила, докато Манчестър Юнайтед ще гони две последователни победи за първи път през сезона за първенство срещу Борнемут.

Вижте класирането в Серия "А"

В Италия има междинен кръг, в който хегемонът Ювентус приема Дженоа. През миналия сезон шампионите не успяха да победят този съперник след 1:1 в Торино и 0:2. Бреша на Марио Балотели пък посреща Интер, като "сините" не са побеждавали миланци у дома от 2001 г. В края на седмицата предстои и 11-ия кръг на Серия "А". Безспорният гвоздей тогава е между Рома и Наполи, които традиционно си вкарват много голове. Юве пък гостува на Торино в градското дерби, а Милан приема Лацио.

Вижте класирането в Ла Лига

В испанската Ла Лига също ще се изиграят два кръга. В тях Реал Мадрид има две домакинства, на Леганес и Бетис, като севилци спечелиха последните си две визити на "Сантяго Бернабеу" без да допуснат гол – 1:0 и 2:0. Първенецът Барселона приема Валядолид, който загуби последните си шест мача на "Камп Ноу" с голова разлика 3:21. После Лео Меси и компания гостуват на Леванте.

Вижте класирането в Бундеслигата

В най-завързаното първенство в Европа – Бундеслигата, лидерът Борусия Мьонхенгладбах гостува на Байер Леверкузен, а Айнтрахт Франкфурт приема хегемона Байерн Мюнхен. Баварците се намират в серия от три поредни успеха в дома на съперника и не са губили тук от 2010 г. - осем мача, от които мюнхенци спечелиха пет. Борусия Дортмунд пък приема Волфсбург, като преди двубоя едва една точка разделя противниците.

Вижте класирането в efbet Лига

У нас ще има мачове през седмицата заради балотажите. Етър Велико Търново приема ЦСКА, докато Левски е домакин на Дунав Русе. Лудогорец гостува на новака Царско село, а най-завързаната среща е между Локомотив Пловдив и Черно море.

Програмата за седмицата:

Англия, Купа на Лигата, 1/8-финали

Утре от 21.45 часа:
Манчестър Сити – Саутхемптън

Сряда от 21.30 часа:
Ливърпул – Арсенал

От 22.05 часа:
Челси – Манчестър Юн

Англия, Висша лига, 11-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Борнемут – Манчестър Юн

От 17.00 часа:
Арсенал – Уувърхемптън
Астън Вила – Ливърпул
Манчестър Сити – Саутхемптън

От 19.30 часа:
Уотфорд – Челси

Италия, Серия "А", 10-ти кръг

Утре от 22.00 часа:
Бреша – Интер

Сряда от 22.00 часа:
Ювентус – Дженоа
Удинезе – Рома

Четвъртък от 22.00 часа:
Милан – СПАЛ

Италия, Серия "А", 11-ти кръг

Събота от 16.00 часа:
Рома – Наполи

От 19.00 часа:
Болоня – Интер

От 21.45 часа:
Торино – Ювентус

Неделя от 21.45 часа:
Милан – Лацио

Испания, Ла Лига, 11-ти кръг

Утре от 20.00 часа:
Алавес – Атлетико Мадрид

От 22.15 часа:
Барселона – Валядолид

В сряда от 22.15 часа:
Реал Мадрид – Леганес

Испания, Ла Лига, 12-ти кръг 

Събота от 17.00 часа:
Леванте – Барселона

От 19.30 часа:
Севиля – Атлетико Мадрид

От 22.00 часа:
Реал Мадрид – Бетис

Купа на Германия, 1/16-финали

Утре от 21.00 часа:
Бохум – Байерн Мюнхен

Сряда от 21.45 часа:
Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах

Германия, Бундеслига, 10-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Байер Леверкузен – Борусия Мьонхенгладбах
Борусия Дортмунд – Волфсбург
Айнтрахт Франкфурт – Байерн Мюнхен

България, efbet Лига, 14-ти кръг

Утре от 13.30 часа:
Берое – Ботев Враца

От 16.00 часа:
Локомотив Пловдив – Черно море

От 18.30 часа:
Царско село – Лудогорец

Сряда от 16.00 часа:
Ботев Пловдив – Арда

От 18.30 часа:
Етър – ЦСКА

Четвъртък от 16.00 часа:
Витоша – Славия

От 18.30 часа:
Левски – Дунав