Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа. 

Новата седмица започва в очакване на няколко много големи мачове. Първо в Шампионска лига ще станем свидетели на ожесточени сблъсъци. Един от гвоздеите безспорно е между Барселона и Борусия Дортмунд, макар че и двата отбора не се намират във върхова форма. Срещата на "Камп Ноу" е много важна за развръзката в групата, тъй като испанците и германците са притискани от Интер, който има коварна визита на Славия в Прага.

После за Барса предстои още един тежък мач – срещу Атлетико в Мадрид. Ако Лео Меси и компания не победят в столицата, рискуват да сдадат 1-то място в Ла Лига. При победа, "дюшекчиите" ще изравнят каталунците по точки, а Реал Мадрид може да задмине и двата отбора при успех над Алавес на "Бернабеу".

Вижте класирането в Ла Лига

Но погледите на "кралете" сега са насочени към домакинството на ПСЖ в Шампионска лига. През този сезон "белите" още нямат победа над топ съперник, след като паднаха с 0:3 в Париж, после направиха 0:0 с Атлетико, а "Ел Класико" беше отложено. Сега Реал се нуждае от задължителен успех, ако иска да запази илюзорни шансове за 1-то място в групата.

Вижте класирането в Серия "А"

За "дюшекчиите" също има сложно изпитание в турнира на богатите – гостуване на италианския хегемон Ювентус. Диего Симеоне и компания със сигурност си спомнят визитата в Торино през пролетта, след като бяха пометени с 0:3 с хеттрик на Кристиано Роналдо. Петкратният носител на Златната топка е възстановен от контузия и ще се опита за пореден път да накаже една от любимите си "жертви".

Първенецът на Европа Ливърпул приема Наполи. Двубоят на "Анфийлд" е директна битка за 1-то място група "Е". След това за мърсисайдци предстои домакинство на Брайтън в опит да продължат страхотното си представяне във Висшата лига. Основният съперник за титлата – Манчестър Сити, пък играе с Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк" и няма право на грешка.

Вижте класирането във Висшата лига

В Германия най-интересната среща е между Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен, а Дортмунд гостува на Херта в Берлин в опит да прекъсне серията си от два поредни мача без победа в Бундеслигата.

Вижте класирането в Бундеслигата

В България също е време за голямо дерби. ЦСКА приема Лудогорец. Преди двубоя на "Българска армия" "червените" изостават на 11 точки от разградчани и ги устройва само победа. Лошата новина за "армейците" е, че никога не са печелили срещу "орлите" в Борисовата градина за първенство. От 12 мача, 4 са за гостите, останалите са ремита.

Сега ЦСКА ще се опита да прекъсне черната серия, което ще облагодетелства Левски, ако "сините" успеят да победят Берое като гост. При такъв развой, 26-кратният шампион на България ще скъси изоставането си от върха на 4 т., но загуби последните си две визити в Стара Загора – 1:3 и 1:2.

Вижте класирането в efbet Лига

През седмицата Лудогорец ще мисли за още едно гостуване на ЦСКА, но на Москва. Родният шампион се нуждае от точки насред руската столицата, тъй като борбата с Ференцварош за прескачане на групата в Лига Европа се очертава да се реши в директният сблъсък в Разград. 

Програмата за седмицата:

Понеделник, 25 ноември
17.30 Ботев Пловдив – Етър 

Вторник, 26 ноември
22.00 Реал Мадрид – ПСЖ 
22.00 Цървена звезда – Байерн Мюнхен 
22.00 Манчестър Сити – Шахтьор Донецк 
22.00 Ювентус – Атлетико Мадрид

Сряда, 27 ноември
19.55 Валенсия – Челси 
22.00 Ливърпул – Наполи 
22.00 Барселона – Борусия Дортмунд
22.00 Славия Прага – Интер 

Четвъртък, 28 ноември
17.50 Астана – Манчестър Юнайтед
19.55 ЦСКА Москва – Лудогорец 
22.00 Арсенал – Айнтрахт 

Петък, 29 ноември
16.30 Етър – Славия

Събота, 30 ноември
12.30 Черно море – Ботев Враца
14.00 Алавес – Реал Мадрид
14.30 Нюкасъл – Манчестър Сити
15.00 Царско село – Ботев Пловдив
16.30 Херта – Борусия Дортмунд
17.00 Челси – Уест Хям
17.00 Ливърпул – Брайтън
17.30 Берое – Левски 
19.30 Байерн Мюнхен – Байер Леверкузен

Неделя, 1 декември
12.00 Локо Пловдив – Арда
13.30 Ювентус – Сасуоло 
14.30 Витоша – Дунав 
16.00 Интер – СПАЛ 
16.00 Парма – Милан 
16.00 Норич – Арсенал 
18.00 ЦСКА – Лудогорец 
18.30 Манчестър Юнайтед – Астън Вила
22.00 Атлетико Мадрид – Барселона