Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Традиционно по време на коледните празници има мачове единствено от английската Висша лига. На Боксинг дей Манчестър Сити ще се опита да запише трета поредна победа при гостуването си на Уувърхемптън. На "Молиню Стейдиъм" обаче не се играе никак лесно и "гражданите" го изпитаха през миналия сезон, когато спасиха точката в средата на второто полувреме.

След триумфа си на Световното клубно първенство, Ливърпул се завръща на домашната сцена. Мърсисайдци гостуват на 2-рия в класирането Лестър, който преди дни отстъпи с 1:3 на "Етихад" и сега ще се опита да спре другия голям фаворит за титлата. "Червените" надделяха в последните си две визити на "Кинг Пауър Стейдиъм", но победите не дойдоха лесно 3:2 през 2017 г., като Джейми Варди изпусна дузпа и 2:1 през 2018 г.

Вижте класирането във Висшата лига 

Манчестър Юнайтед продължава с колебливото си представяне и след победите над Сити и Тотнъм, последва равенство с Евертън и загуба от последния в класирането Уотфорд. Сега  "червените дяволи" ще се опитат да се съвземат на "Олд Трафорд" срещу Нюкасъл. Съперниците имат по 25 точки, а последните два мача помежду им на този стадион завършиха с успех за домакините – 3:2 и 4:1.

В Англия не знаят какво е почивка и следващият кръг започва буквално на следващия ден. Нещо, от което Пеп Гуардиола вече се оплака. Безспорното дерби е между Арсенал и Челси, като това ще е домакински дебют за Микел Артета начело на "топчиите". "Сините" не са печелили на "Емиретс" от 2016 г., като от тогава имат 3 загуби и 1 равенство на този стадион във всички турнири.

Друг интересен мач е между Ливърпул и Уувс, който след домакинството на Сити ще играе на "Анфийлд". Весели празници, "вълци"... Те обаче са достатъчно корави и спечелиха два пъти на този стадион от последните си пет визити във всички турнири.

Програмата за седмицата:

Англия, Висша лига, 19-ти кръг

На 26 декември от 14.30 часа:
Тотнъм – Брайтън

От 17.00 часа:
Астън Вила – Норич
Борнему – Арсенал
Челси – Саутхемптън
Кристъл Палас – Уест Хям
Евертън – Бърнли
Шефилд – Уотфорд

От 19.30 часа:
Манчестър Юн – Нюкасъл

От 22.00 часа:
Лестър – Ливърпул

На 27 декември от 21.45 часа:
Уувърхемптън – Манчестър Сити

Англия, Висша лига, 20-ти кръг

На 28 декември от 14.30 часа:
Брайтън – Борнемут

От 17.00 часа:
Нюкасъл – Евертън
Саутхемптън – Кристъл Палас
Уотфорд – Астън Вила

От 19.30 часа:
Норич – Тотнъм
Уест Хям – Лестър

От 21.45 часа:
Бърнли – Манчестър Юн

На 29 декември от 16.00 часа:
Арсенал – Челси

От 18.30 часа:
Ливърпул – Уувърхемптън

От 20.00 часа:
Манчестър Сити – Шефилд