Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Време е за 1/8-финалните реванши в Шампионска лига. Очаква се сблъсъците да се играят под крути мерки заради разрастващия се коронавирус по целия свят. Именно заради това от УЕФА най-вероятно ще отменят ръкостисканията между футболистите и официалните лице преди началото на всички мачове.

Вижте класирането в Серия "А"

Не е изключено някои от тях да се играят при закрити врата. Очаква се ПСЖ да приеме Борусия Дортмунд без фенове. "Принцовете" имат да заличават пасив от 1:2 след първата среща и липсата на привърженици ще е в техен минуси. Всички двубои в Италия, както от Серия "А", така и от евротурнирите, ще се играят без публика. Не е изключено и първенството в калчото да бъде отменено до края на сезона. На Ботуша утре има извънредна среща, на която се очаква крайното решение да бъде взето.

За сега Ливърпул ще може да разчита на феновете си в реванша срещу Атлетико Мадрид. Това е много важно за мърсисайдци, тъй като страхотните им запалянковци редовно са измъквали отбора от невъзможни ситуации. Това важи в особена степен за срещите на "Анфийлд". Сега задачата е почти такава заради преднината на испанците от 1:0 след първата среща. И всички знаем колко коварен е тимът на Диего Симеоне.

Вижте класирането във Висшата лига

В английската Висша лига Тотнъм посреща Манчестър Юнайтед в директна битка за Топ 4. По-рано през сезона "Червените дяволи" вгорчиха настроението на Жозе Моуриньо след 2:1 на "Олд Трафорд". Освен това гостите спечелиха последното си гостуване на лондончани, с което прекъснаха серията си от три поредни загуби при визити на Тотнъм.

Вижте класирането в Бундеслигата

В Германия е време за дербито между Борусия Дортмунд и Шалке. "Жълто-черните" са в серия от четири поредни победи в Бундеслигата, които ги изскачиха до 2-то място. Гостите пък се намират в слаба форма – три загуби и четири равенства в последните си седем мача за първенство. Но Шалке не е губил на "Сигнал Идуна Парк" в три поредни сблъсъка – 4:2, 4:4 и 0:0.

Вижте класирането в Ла Лига

У нас мачовете също ще се играят пред закрити врата. Това определено е голям проблем за Левски, тъй като предстои домакинство на Лудогорец. Именно публиката вдигна "сините" в сблъсъка между двата отбора за Купата, спечелен от столичани след дузпи. Това призна треньорът Петър Хубчев. "В един момент те задържаха отбора и бяха причината да сме на високо ниво", беше неговият коментар.

Вижте класирането в efbet Лига       

Отделно на "Герена" много разчитат на приходите от продажба на билети и даренията по време на мача. С тях се събират парите, дължими към НАП. Без една внесена вноска, Левски губи лиценза си. За жалост, на повечето стадиони в България забраната от посещение на фенове няма да се усети толкова много...  

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, 1/8-финали, реванши

Утре от 22.00 часа:
РД Лайпциг – Тотнъм (1:0 в първия мач)
Валенсия – Аталанта (1:4 в първия мач)

Сряда от 22.00 часа:
Ливърпул – Атлетико Мадрид (0:1 в първия мач)
ПСЖ – Борусия Дортмунд (1:2 в първия мач)

Лига Европа, 1/8-финали, първи мачове

Четвъртък от 19.55 часа наше време:
ЛАСК – Манчестър Юнайтед
Севиля – Рома
Айнтрахт – Базел
Бешикташ – Копенхаген

От 22.00 часа: 
Интер – Хетафе
Олимпиакос – Уувърхемптън 
Рейнджърс – Байер Леверкузен
Волфсбург – Шахтьор Донецк

Англия, Висша лига, 28-ми кръг

Сряда от 21.30 часа:
Манчестър Сити – Арсенал

Англия, Висша лига, 30-ти кръг 

Събота от 17.00 часа:
Манчестър Сити – Бърнли

От 19.30 часа:
Астън Вила – Челси

Неделя от 18.30 часа:
Тотнъм – Манчестър Юнайтед

Понеделник от 22.00 часа:
Евертън – Ливърпул

Италия, Серия "А", 27-ми кръг

Петък от 21.45 часа:
Болоня – Ювентус

Неделя от 13.30 часа:
Лече – Милан

От 16.00 часа:
Аталанта – Лацио

От 19.00 часа:
Интер – Сасуоло

От 21.45 часа:
Рома – Сампдория

Испания, Ла Лига, 28-ми кръг

Петък от 22.00 часа:
Реал Мадрид – Ейбар

Събота от 19.30 часа:
Майорка – Барселона

Неделя от 17.00 часа:
Атлетик Билбао – Атлетико Мадрид 

Германия, Бундеслига, 21-ви кръг

Събота от 16.30 часа:
Борусия Дортмунд – Шалке

От 19.30 часа:
Унион Берлин – Байерн Мюнхен

България, efbet Лига, 25-ти кръг

Петък от 17.30 часа:
Царско село – Славия

Събота от 12.30 часа:
Дунав – Арда

От 14.45 часа:
Локомотив Пловдив – Етър

От 17.15 часа:
Левски – Лудогорец

Неделя от 12.45 часа:
Ботев Пловдив – Ботев Враца

От 15.15 часа:
Берое – Черно море

От 17.45 часа:
Витоша – ЦСКА