Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес ще заложи на опитни бойци за мача срещу Саудитска Арабия от група А на Мондиал 2018. Седем играчи над 31 години ще намерят място сред стартовите 11 в опит да измъкнат втора победа в групата и да си осигурят класиране за осминафиналите.

Уругвайците изпитваха сериозни трудности в първия мач срещу Египет и Оскар Табарес е решил да смени младите флангови играчи Наитан Нандес и Джорджан Де Араскаета, съответно на 22 и 24 години, с опитните ветерани Кристиан Родригес (32 г) и Карлос Санчес (33).

"Не е въпросът дали си млад или стар, а каква е тактиката за съответния мач. Моето решение е, че Родригес и Санчес ще паснат по-добре на схемата за мача със Саудитска Арабия", каза Табарес на пресконференция.

Кристиан Родригес ще изиграе своя мач номер 107 за Уругвай, а звездата Луис Суарес ще отбележи юбилейния си мач номер 100 с фланелката на тима.

"Ако има нещо, което съм научил на световни първенства, то е, че всичко може да се случи", каза Табарес. Той вярва, че Луис Суарес вече е забравил пропуските си срещу Египет и тепърва ще бележи голове на шампионата в Русия.

"Щом има положения, значи е играл добре. Виждал съм и мачове на Меси, Пеле или Марадона, в които те не оправдават очакванията. Такива неща се случват във футбола", коментиар 71-годишният Табарес.