Уругвай - Русия, двубой от група А на световното първенство по футбол. Стадион "Самара Арена", 17.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Уругвай: Муслера, Касерес, Хименес, Годин, Лаксалт, Санчес, Торейра, Бентанкур, Де Араскаета, Суарес, Кавани

Русия: Акинфеев, Фернандес, Кутепов, Игнашевич, Жирков, Зобнин, Газински, Самедов, Головин, Черишев, Дзюба

 

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора вече се класираха за елиминациите и днес трябва да решат кой от тях ще завърши на престижното първо място в групата, като хиксът ще е достатъчен на Сборная да задържи лидерството си.

Двукратният световен шампион все още не е получил гол във вратата си, но пък и не е особено впечатляващ в атака. Тимът притежава огнева мощ с Луис Суарес и Единсон Кавани отпред, но пък премина в следващата фаза след две минимални победи с по 1:0.

В същото време домакините на първенството разпиляха Саудитска Арабия на старта и след това отказаха Египет на Мохамед Салах с много добра игра, което определено ги прави фаворит за първата позиция в групата.

Очаква се селекционерът на южноамериканците да направи промени в средната си линия и в тактическата постройка за срещата, тъй като отборът му не играе така, както се очакваше от специалисти и фенове.

Интересна статистика показва, че Уругвай е спечелил всичките си четири мача на световни финали, в които Суарес се е разписал, но пък е загубил и двата мача на световно първенство, в които неговият колега в атака Кавани е пронизал противника.

До момента двете гарнитури са изиграли само един двубой (1:1) помежду си, който беше приятелски. Очакваме и този път равенството като краен резултат.


Резултат:  Уругвай - Русия 2:2