Селекционерът на националите Силвано Пранди изрази задоволство след категоричната победа на България над Нидерландия с 3:0 гейма, във втория мач от група "В" на олимпийската квалификация в Берлин.

„Не се получи особено тежък мач за нас, защото играхме доста добре. Нормално е във волейбола, когато един отбор играе на добро ниво, другият да изпитва затруднения. В този мач съставът на Нидерландия беше в затруднения. Смятам, че заслужавахме напълно победата."

"Очаква ни тежък мач със Сарбия, но се надявам да измъкнем максимума за нас и да се класираме на полуфиналите", заяви Пранди.

Днес "лъвовете" излизат срещу европейския шампион Сърбия в решителен последен мач от Група В на олимпийската квалификация в Берлин. Срещата е от 15,30 часа българско време в зала "Макс Шмелинг Хале".

На волейболистите ни ще им бъдат достатъчни само два спечелени гейма срещу Сърбия, за да бъдат сигурни за полуфиналите и да продължат битката си за спечелване на квота за Олимпиадата. При какъвто и да е успех пък, "трикольорите" ще завършат на първо място в групата.

Статистиката е изцяло в полза на "плавите". България има само осем победи от 23 мача срещу Сърбия.

Гледайте мача на живо от този линк