Бразилия постигна успех с 2:0 над Саудитска Арабия в контролна среща, която се игра в Рияд. 

Първото попадение в срещата бе дело на Габриел Жесус, който реализира две минути преди почивката. В 96-ата минута Алекс Сандро оформи крайния резултат, а и двете асистенции бяха на Неймар. 

Селекционерът на "златистите" Тите заложи на силен титулярен състав в който личаха имената на Неймар, Коутиньо и Алекс Сандро, както и други звезди. 

Въпреки това обаче латиносите постигнаха не толкова изразителна победа и в крайна сметка пропуснаха доста положения да стигнат до по-убедителен успех. 


Съвсем логично срещата започна доста по-активно за гостите и още в 10-ата минута Неймар пропусна да вкара, след като ударът му се отклони в съотборника му Коутиньо и в крайна сметка не намери очертанията на вратата.

Минута след това и Аугусто можеше да вкара, но ударът му бе прекалено анемичен и бе с лекота блокоран. В 13-ата минута Бразилия стигна до нов шанс, но Ал Оваис направи фантастично спасяване след удар на Неймар от близо.

Головите положения за бразилците продължиха и в 20-ата минута Неймар отново не успя да вкара, след като ударът му премина на сантиметри от страничната греда. Пет минути по-късно Аугусто принуди Ал Оваис да прави брилянтно спасяване за втори път от началото на мача.

През следващите минути темпото леко поспадна, но все пак две минути преди почивката "Селесао" стигна до гол чрез Габриел Жесус. Той бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши, като пусна топката покрай него. Прекрасното подаване към него бе от Неймар. 

Второто полувреме започна чудесно за "златистите" и в 50-ата минута Лукас пропусна да удвои, но от близка дистанция не успя да вкара след страхотна намеса на противниковия страж.

Неймар пък нацели гредата малко след това и също пропусна пореден шанс пред себе си. 

Постепенно темпото на игра съвсем поспадна и положенията не бяха толкова много, а в 85-ата минута Ал Оваис от състава на домакините бе изгонен директно от игра с червен картон заради игра с ръка извън наказателното поле и предотвратяване на чист голов шанс. 

В 89-ата минута Уолъс бе намерен от Неймар, но от шест метра с глава пропусна чисто положения и прати топката в аут. В шестата минута от добавеното време Алекс Сандро оформи крайния резултат. Той получи топката от Неймар в сърцето на наказателното поле и я засече във вратата. 

САУДИТСКА АРАБИЯ - БРАЗИЛИЯ 0:2
0:1 Габриел Жесус 43
0:2 Алекс Сандро

Саудитска Арабия: Ал Оваис, Ал Шахрани, Хасави, Ал Бураюк, Абдауи, Ал Фараж, Ал Могахи, Бабхир, Ал Досари, Отаюф, Ал Биши

Бразилия: Едерсон, Алекс Сандро, Пабло, Маркиньос, Аугусто, Коутиньо, Каземиро (66 - Уолъс), Фред (46 - Лукас Моура), Фабиньо, Неймар, Габриел Жесус (72 - Артур)