Франция постигна минимална победа с 1:0 над Уругвай в контролна среща, която се игра на стадион "Сен Дени" в Париж.

По този начин "петлите" се оттърсиха от загубата срещу Холандия в предишната си среща от Лигата на нациите и в крайна сметка натрупаха самочувствие с успех срещу добър противник.

Урусите пък продължават с лошата си серия и страната записа четвърта поредна загуба за четири пордни срещи.

Единственото попадение бе дело на Жиру, който се разписа от дузпа в 52-ата минута и по този начин донесе успеха на домакините.

И двамата селекционери заложиха на силни стартови състави в които личаха звездите и на двата национални тима, а гостите бяха с атомна aтака в лицата на Луис Суарес и Единсон Кавани, които обаче не успяха да блеснат.


Като цяло първото полувреме на срещата не бе особено интересно и головите положения пред двете врати не бяха толкова много. При първата по-сериозна ситуация Мбапе излезе на добра позиция в 15-ата минута, но ударът му бе доста слаб.

Минути след това удар на Матуиди бе блокиран от противников бранител и в крайна сметка французите отново нямаха шанс при поредната добра атака по посока противниковото наказателно поле.

В 36-ата минута Мбапе се озова очи в очи с противниковия вратар, но стражът на Уругвай успя да се справи, а две минути след това младокът от редиците на ПСЖ трябваше да бъде принудително заменен заради травма. До почивката нямаше повече голове.

Второто полувреме започна добре за Франция и в 52-ата минута Мендес игра с ръка в наказателното поле и в крайна сметка реферът отсъди дузпа за домакините, която бе реализирана от Жиру, който така даде аванс на родината си.

През следващите минути като цяло нямаше кой знае какви ситуации и темпото на игра постепенно поспадна, в урусите бяха на косъм от изравнителен гол, но в крайна сметка Лорис направи феноменално спасяване след удар на Родригес. 

ФРАНЦИЯ - УРУГВАЙ 1:0
1:0 Жиру 52 дузпа

Франция: Лорис, Сако (46 - Кимпенбе), Рами, Павард, Менди, Ндомбеле (70 - Фекир), Канте, Гризман, Матуиди (62 - Нзонзи), Мбапе (36 - Товен), Жиру

Уругвай: Кампаня, Суарес, Мендес, Касерес, Лаксалт, Валверде (60 - Де Араскаета), Весино, Бентанкур, Торейра (70 - Родригес), Суарес, Кавани