Благотворителният футболен турнир под надслов „Заедно можем“ се организира за втори път досега. Целта е той да се превърне в традиция, като наградата не е материална, а по-скоро сe изразява в греещите детски усмивки накрая. На миналогодишния турнир всички участници и любители успяха да помогнат на Марая и Тони, като събраха сумата от 5160 лв.

Сега идеята е да се подкрепят други две прекрасни деца – Ици и Теди, които се борят за пълноценен и щастлив живот. Христиан Тодоров Христов – Ици, е на 3 годинки от Тополовград, диагностициран е със злокачествен тумор в мозъка. Нужни са над 100 000 евро за радиотерапия/протон терапия в Германия. Теодор Даниелов Велинов – Теди, е на 14 години от Кюстендил, диагнозата му е остеосарком – тумор на бедрената кост.

Нужни са му над 300 000 евро за операция и лечение в Германия. Целта на турнира е да се помогне и подаде ръка на Христиан и Теодор, а едновременно с това всички футболни любители да се забавляват заедно. В него участие ще вземат 15 отбора, разпределени в 3 групи по 5. Освен усмивки и добро настроение, събитието ще предложи много изненади за всички, включително и благотворителен базар, томболи за различни футболни и спортни артикули, както и демонстративен дамски мач.

Като организация, „Заедно можем“ провежда и участва в много благотворителни инициативи, като носи пълна отговорност за прозрачност и отчетност на цялата дейност. „Заедно можем“ не е просто девиз или словосъчетание от 2 думи, ЗАЕДНО наистина можем да помогнем и да сме лъч светлина за децата на България! Не ни коства нищо да бъдем ДОБРИ! 

Събитието ще се проведе на 31 август и 1 септември на игрищата на спортен комплекс Olemasport - гр. София, Младост 2, бул. „Андрей Ляпчев“ 70. Очакваме Ви!

Повече информация за всичко свързано с турнира можете да откриете тук: https://www.facebook.com/events/408520126681902/ .

Който желае да помогне на Ици и Теди, може да намери повече информация за дарителските сметки тук:

Дарителска банкова сметка:
IBAN: BG85STSA93000026120466
BIC: STSABGSF
Христиан Тодоров Христов
Гр. Тополовград

Дарителска банкова сметка:
IBAN: BG25UBBS80021083543740
BIC: UBBS BGSF
Титуляр: Теодор Даниелов Велинов