Арда проявява сериозен ин­терес към младия халф на Ви­тоша Бистрица Христо Ива­нов, пише "Тема Спорт".

След края на шампионата кърджа­лиици ще опитат да го привлекат в състава си. Той е юно­ша на Черно море. От тази кампания постепенно се утвъ­рждава в редиците на тигри­те. Иванов обаче има договор с Витоша Бистрица за още два сезона. И въпреки че тимът вече е изпаднал от ели­та, то ще трябва да получи нещо в замяна, за да го пусне в Арда.

Както е известно, трень­орът на кърджалиици Николай Киров иска да изгради боеспособен състав от българи за следващата кампания. Той ве­че привлече един играч от бистричани. Договор с клуба подписа младежкият национал Лъчезар Котев (22 г.). В послед­ните 4 сезона той неизменно играеше за Витоша.

Арда пък се готви за дома­кинството си на Ботев Плов­див в поредния двубой от Гру­па Б на втората осмица. Мачът е в понеделник, 29 юни, от 21:00 часа на "Лаута". При успех кърджалиици ще изпрева­рят противника си и ще оглавят класирането. Това означа­ва, че ще избегнат сблъсък с Черно море в първата пресявка по пътя за седмото място и баража за Лига Европа. А ще мерят сили с Царско село или Етър.

Кърджалиици вече си осигу­риха оставането в елита. През седмицата те се раздели­ха с още трима футболисти. От клуба бяха освободени вра­тарят Николай Банков, халфът Румян Ховсепян и офанзивният играч Лукас Мартинс.