Селта - Реал Мадрид, среща от Примера Дивисион на Испания, стадион Балайдос, начало 22.00 часа.

Последните 10 срещи на Селта във всички турнири: Общо 2 победи, 2 равенства и 6 загуби. От тях 1 победа и 3 загуби в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на Реал Мадрид във всички турнири: Общо 7 победи и 3 загуби. От тях 4 победи и 1 загуба в последните 5 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 7 победи и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Селта Виго имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите имат 3 победи и 1 път са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид ще излезе само и единствено за победата във Виго, като спечелването на трите точки почти сигурно ще гарантира на "белите" шампионската титла. В момента Реал е с равен точков актив с Барса, но "кралете" имат мач по-малко, именно тази среща със Селта.

Домакините се намират на 13-о място в класирането и доиграват сезона. Трябва да се отбележи, че точно Селта изрита Реал от турнира за Купата на Испания. В последно време обаче домакините записаха пет поредни загуби в Испания, а в общо 8 поредни двубоя нямат победа.

Реал от своя страна набра скорост в края на сезона и преди дни разби с 4:1 Севиля. Сега излиза за задължителна победа, като в последния кръг ще се нуждае само от точка срещу Малага, за да триумфира с титлата.

Селта бележи средно по 1.59 гола на мач в домакинствата си и в последното такова за сезона ще се опита отново да зарадва феновете си. А и този път се очаква тимът да излезе с титулярния си състав, начело с топ реализатора Яго Аспас, който се разписва на всеки 120 минути игра.

Треньорът Зинедин Зидан използва успешно дългата резервна скамейка на клуба този сезон, за да осигури почивка за най-големите си звезди. В заключителната фаза, обаче, Зидан няма да рискува и едва ли ще прави повече ротации. Аут са Гарет Бейл и Даниел Карвахал, а Хамес Родригес е под сериозна въпросителна. Начо е наказан.

Реал Мадрид се намира в добра форма, като в 6 от последните си 7 гостувания тимът вкара поне по 3 гола. Също така, футболистите на Белия балет са в рекордна серия от 62 мача във всички турнири, в които са се разписвали. Прогнозата ни е за победа на Реал МАдрид.

Резултат: Селта - Реал Мадрид 1:3