ЦСКА - Левски, двубой от плейофната фаза на Първа лига, стадион: "Васил Левски", начало: 17:15 часа.

Вероятен състав на ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Чорбаджийски, Бодуров, Атанасов, Малинов, Лясков, Жоржиньо, Пинто, Енрике, Соу

Вероятен състав на Левски: Михайлов, Миланов, Иванов, Рейш, Нганиони, Тиам, Райнов, Иванов Мариани, Паулиньо, Божинов

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА се намира на второто място в класирането с актив от 64 точки, като има три пункта по-малко от лидера Лудогорец. "Червените" надиграха Берое с 2:0 в последния си шампионатен мач минали уикенд, но през седмицата загубиха с 2:3 от Ботев Пловдив в първия мач от 1/2-финалите за Купата на България.

"Армейците" играят по-привлекателен футбол през пролетта под ръководството на треньора Любослав Пенев. Неговото завръщане не бе никак добро със загуби от Черно море и в дербито с Левски, а тогава коментарите на специалиста за съдийството не бяха никак розови. 

Тези коментари следват след всеки един мач, донякъде са и заслужени, но идват в повече. Формата на тима е добра и именно тя е причината, която доближи "червените" на три точки от Лудогорец.

Жанио Бикел е наказан за състава на ЦСКА и пропуска дербито. Под въпрос пък е Тиаго Родригес, който пропусна двубоя за Купата срещу Ботев Пловдив, тъй като лекува контузия, която получи няколко дни по-рано в двубоя за първенство срещу Берое.

При Левски положението никак не е розово. Единственото успокояващо за момента е, че "сините" са се бетонирали на 3-ото място. 26-кратните шампиони са с 11 точки пред четвъртия Ботев Пловдив.

Преди седмица тимът от Подуяне изпусна последния си шанс да остане в битката за титлата в Първа Лига. Левски загуби на националния стадион с 0:2 от Лудогорец и отново скандалите, по-време и след мача, заличиха добрите футболни моменти от двубоя. 

Формата на "сините" не е никак добра и освен двете поражения от Лудогорец в последните пет мача, станахме свидетели три гола от Верея и немощта за домакински успех на "Герена" над десетима от Ботев Пловдив. Все пак бе записан и един добър резултат – победа над Черно море във Варна, която дойде доста неочаквано.

Станислав Костов имаше проблеми в коляното и не тренира пълноценно, което ще отслаби атаката на Левски. Сержиу Буш също почти сигурно е аут и на този етап Валери Божинов се очаква да е титуляр, но той не е в добра форма и няма игрови ритъм. 

В защита треньорът Георги Дерменджиев може да поеме глътка въздух, след като в сметките се завръщат излежалите наказания Нуно Рейш, Луи Нганиони и Живко Миланов.

Прогноза: ЦСКА - Левски 1:1