Президентът на Салернитана Данило Иерволино реши да уволни треьнора Пауло Соуса и да назначи Филипо Индзаги на негово място. Португалецът е освободен заради лошите резултати. Морските кончета нямат победа в първите осем кръга на Серия А и са в зоната на изпадащите. Соуса се справи добре през миналата кампания, като изведе тима до 15-о място. През този обаче има само 3 равенства от осемте кръга.

Президентът на Салернитана реши да използва паузата за националните отбори, за да направи рокадата. Йерволино се е срещнал с бившия нападател на Милан Пипо Индзаги в понеделник.  Клубът вече официално потвърди решението, като уволни Соуса и привлече Индзаги, за да се опита да промени нещата.

Сега Индзаги ще може да се възползва от международната пауза, за да започне да изгражда своя проект в Кампания. Бившият нападател е без работа от края на август, когато напусна Реджина. Пипо Индзаги е ръководил като треньор Милан, Венеция, Болоня, Беневенто, Бреша и Реджина. Той ще може да премери сили с брат си Симоне, който е начело на Интер, ако запази поста до 18 февруари догодина.

Соуса е вторият уволнен треньор в Серия А този сезон. Преди това същото се случи с Паоло Дзанети в Емполи, който бе сменен от Аурелио Андреацоли.