Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон разкри, че в даден етап от кариерата си е бил много близо до трансфер в клубове като Рома и Барселона. Буфон, който в момента е част от щаба на Лучано Спалети в националния отбор на Италия, прекара общо 19 години в Ювентус, като изигра 685 мача за клуба.

„През 2001 година бях в Парма и по това време почти щях да премина в Рома. Беше въпрос на детайли. След това имаше вариант и за Барселона, но в крайна сметка отидох в Торино. След това през 2005 година един много голям чуждестранен клуб имаше сериозен интерес към мен, но дори не обмислих офертата.

През 2011 година бях отново много близо до Рома, Монтали ми се обади. По това време имаше някои проблеми в Юве. След това обаче дойде Конте и той разчиташе много на мен.

Имаше сериозен вариант и за Аталанта. Говорих с Паратичи, с Пирло. Това бяха трудни избори. Също както този да приема да пазя за Парма в Серия Б. Обясних на децата си защо го правя. Надявам се, че за тях това е наследство, от което да извлекат нещо добро“, каза Буфон.