Лидерът в Серия Б Парма официално си осигури промоция в Серия А, два мача преди края на сезона след равенството 1:1 в сряда вечер при гостуването на закъсалия Бари. Дуковете се намират на върха на италианската втора дивизия с актив от 74 точки след 36 мача в първенството и могат математически да си осигурят статута на шампиони на Серия Б, ако победят Кремонезе през уикенда, в зависимост от резултатите в другите мачове.

Отборът на Фабио Пекия успя да се възстанови, след като завърши на четвърто място през миналия сезон и изпусна промоцията в плейофите. Те бяха победени с 3:2 на полуфиналите на плейофите от настоящия отбор на Серия А Каляри, ръководен от Клаудио Раниери. Този път Парма има само четири пъти в лигата, като е постигнала 21 победи и още 11 равенства.

Парма се завръща в елита след 3 години отсъствие. Треньорът Фабио Пекия пък влиза в елита с трети различен отбор. Дуковете имат във витрината си 3 Купи на Италия, една Суперкупа на страната, 2 Купи на УЕФА, 1 КНК и една Суперкупа на Европа. Отборът има 27 сезона до момента в Серия А и през следващата кампания ще изравни участията си в Серия Б (28).