Ливърпул - Кристъл Палас, мач от междинния 31-и кръг в английската Висша лига. Стадион "Анфийлд", 22.15 часа българско време.


Вероятен състав на Ливърпул: Алисон, ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Александър-Арнолд, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане
Контузени: Клайн, Милнър, Шакири
Под въпрос: Матип, Робъртсън, Салах


Прогноза на Gol.bg:

Момчетата на Юрген Клоп се нуждаят само от 5 точки в оставащите 8 кръга до края на сезона, за да грабнат жадуваната от 30 години на стадион "Анфийлд" титла. 

Лондончани не са сред най-приятните противници и резултатите на тима го доказват - в своите 15 гостувания този сезон в шампионата Палас има 5 победи, 5 равенства и само 5 поражения. 

Ливърпул обаче е фантастичен на свой терен, където спечели всяко едно от 15-те си домакинства през кампанията. Нещо повече - мърсисайдци са в невероятната серия от 22 поредни победи пред своите верни фенове.

В 21 от въпросните 22 мача "червените" са отбелязали поне по две попадения, което е доказателство за тяхната огнева мощ. Атакуващото трио на Ливърпул (Мане-Салах-Фирмино) е смятано от мнозина за най-доброто в света и тази вечер може да доближи своите от сбъдването на голямата мечта.

Статистиката показва, че Ливърпул неизменно печели срещу Кристъл Палас в последните шест мача между двата тима във всички турнири. В последните четири двубоя столичани неизменно получават поне по две попадения във вратата си от този съперник. Мърсисайдци спечелиха последните 5 мача за първенство срещу лондончани, но четири от тези победи бяха само с един гол разлика.

Възпитаниците на Рой Ходжсън обаче са във форма и се намират в серия от 4 поредни победи във Висшата лига, при това без да допуснат гол във вратата си. Очакваме здрава битка за всяка педя терен, но все пак залагаме на знак "1".


Резултат: Ливърпул - Кристъл Палас 2:1