Ливърпул осъществи пореден шеметен обрат, надделявайки с 3:1 над лидера в Чемпиъншип Лестър на 1/16-финалите в турнира за Купата на Лигата. Хората на Юрген Клоп доминираха на терена на „Анфийлд“, но потрепериха и взеха своето след истинска вихрушка през второто полувреме.

Изненадващо Лестър поведе в резултата още в 3-ата минута. Коди Гакпо изравни в 48-ата минута, а влезлият като резерва Доминик Собослай направи пълния обрат в 70-ата минута след страхотен шут. Диого Жота с фамозно докосване с пета сложи точка на спора в 89-ата минута.

Така мърсисайдци чакат жребия за 1/8-финалите в турнира. Серията от поредни победи на "червените" от "Анфийлд" набъбна до общо 7 във всички надпревари.

„Лисиците“ шокираха „Анфийлд“ след само 3 минути игра. Топката беше отнета в половината на "червените", като останаха съмнения за нарушение срещу Цимикас, но реферът не спря играта. Така Акгюн изведе Кейси Макатиър сам срещу Келехър, след което прати топката в мрежата -0:1.

Попадението послужи мотивиращо за мърсисайдци. Малко след това  Диого Жота затрудни Столачик. Джарел Куанса също стреля към вратата на "лисиците", но прекалено слабо. Стражът на гостите обаче не се намеси добре и изби право в краката на Бен Доук. Последният не успя да вкара, след като от отблизо нацели напречната греда на „лисиците“

Натискът на Ливърпул се усилваше, а гостите се окопаха дълбоко в своето поле. Малко преди почивката Коди Гакпо с стреля с глава, но Конър Коуди изби от голлинията.

След антракта двубоят се разви отлично за Ливърпул, като в 48-ата минута хората на Юрген Клоп изравниха. Раян Гравенберх отигра отлично топката пред пеналта на Лестър и намери сънародника си Коди Гакпо. Последният овладя с гръб и се обърна, след което с кинжален шут матира  Столачик - 1:1.

Доминацията на мърсисайдци, който търсеха пълния обрат, продължи с пълна сила. В 56-ата минута  Бен Доук пусна към нахлулия в наказателното поле Харви Елиът. Младокът подаде към  Гакпо, който прехвърли с глава стража на Лестър, а топката се отби в напречната греда и падна върху голлинията, но нея премина с целия си обем.

Клоп усили мощта на отбора си, пускайки в игра Дарвин Нунес и Доминик Собослай. Уругвайският нападател започна атака, при което топката се озова у Уатаро Ендо, който пусна към Доминик Собослай. Унгарецът заби мощна тупалка от над 20 метра с десния си крак и препарира Столачик  - 2:1 и пълен обрат за Ливърпул.

Четвърт час преди края Нунес стреля неточно, а в 82-ата минута Собослай отново прати снаряд, но този път топката профуча над напречната греда.

Диого Жота сложи точка на спора в 89-ата минута, фиксирайки крайното 3:1. Португалецът прати топката елегантно с пета в мрежата.

Ливърпул - Лестър 3:1

Голмайстори: 0:1 – Кейси Макатиър (3),  1:1 – Коди Гакпо (48),  2:1 – Доминик Собослай (70), 3:1 – Диого Жота (89)

Ливърпул: Келъхър, Джоунс, Конате, Куанса, Цимикас, Ендо, Гравенберх, Елиът, Доук, Гакпо, Жота

Лестър: Столачик, Джъстин, Коуди, Сютър, Прейра, Чаудъри, Олбрайтън, Ихеаначо, Казадей, Акгюн, Макатиър