Изпадналият в тежко финансово състояние Левски ще харчи прозрачно всяка една стотинка, която влезе в клубната каса. Това заяви изпълнителният директор Павел Колев на днешната пресконференция на Управителния съвет.

Ето част от изявлението на председателя на УС на клуба Павел Колев:

“Имахме вчера дълго заседание на УС. Основната част от това заседание беше разпределение на функциите. Аз, като председател на УС, ще имам задачата да свиквам заседанията.

Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие, ако е възможно да не се центрофугира името й в публичното пространство.

Всяка стотинка, която постъпва в Левски, ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата.

Има обаче едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на Левски. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параметри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с Левски”, каза Колев, след което доизясни за заема, от 199 000 лева, който Левски взе, за да плати част от дължимите заплати на играчите.

"Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания.

Тези средства ще бъдат върнати. Водим разговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихвата за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем Левски да изплати заема до две-три седмици”, завърши Павел Колев.