Всяко чудо за три дни, а всяка загуба на Левски от ЦСКА пък изобщо не е повод за трагедия. В последните 15 години сините са спечелили около мижавите 10 процента победи във вечното дерби. Само в краткото възвишение със Станимир Стоилов се върна временно отколешното желание да се спечели точно срещу червения цвят и после на мига изчезна и се изпари. И това е, защото синьото в Левски е само за прикритие, лъжите и лицемерието напълно са го унищожили.

За начина, по който се управлява Левски, този път ще се изкажа в сентенция – от развала към провала. И така ще е в следващите много сезони, които ще започват с обещания за първо място и титла, а по някое време Левски пак ще е към средата на таблицата. Но сега актуалната персона в Подуяне се казва Николай Костов. Наистина на към 61 години, това лице получи образно своите пет минути слава, а необразно цяла футболна кампания да си прави експерименти.

Николай Костов е сложен на гилотината, но тя не пада върху главата му. Макар това да противоречи със здравата логика, доскоро собственикът, или там какъвто се води Наско Сираков, му обещава дълголетие и преподписване на договора. Едни 20 минути срещу ЦСКА обаче по всяка вероятност ще развалят уйдурмата и на „Георги Аспарухов“ от лятото ще дойде нов специалист. Шансовете той да е Станислав Генчев изглеждат най-големи, но не бих ги фаворизирал съвсем. Младият Генчев не е в профила, по който работи най-добрата футболна експертиза в България и макар да има голямо желание, може и да се размине с поста на този етап. Но рано или късно ще дойде и неговият ред да бъде изгорен като бушон.

От последното съждение става ясно, че моето мнение се различава от традиционното и не хвърлям вината на треньора Николай Костов. Дори леко съм възмутен от отношението на част от публиката към него. Костов не заслужава екстремални чувства, защото не носи вина за сегашното състояние на клуба. Вината е много по-нагоре от него и тези демонстрации към Кольо за мен са абсолютно несправедливи.

Как завършва анализът на Жаклин Михайлов, четете в днешния брой на "Тема спорт"

* Заглавието е на Gol.bg