Двамата изпълнителни директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев разкриха и какви ще бъдат техните функции в клуба занапред след смяната на собствеността при „червените“.

„Заедно със Стоян ще продължим да сме изпълнителни директори. Цялата оперативна власт ни е поверена от новите собственици. Ще взимаме заедно решението, имаме добра комуникация и единомислие по много въпроси. В спортно-техническата власт ще има промени. Първото нещо, което искаме, е ЦСКА да има своята футболна философия, отборът да има изявен стил на игра – атакуващ, доминиращ футбол. Това ще бъде изискване към всички треньори в клуба. В селекцията ще се работи много по-плавно и последователно, ще има визия и стратегия.

Ако някой очаква, че ще се изсипят милиони с новия собственик, няма да бъде така. Искаме да изградим стойностен отбор. Искаме отбор, който да радва феновете, после отбор, който да стане шампион. Разбира се, и европейските турнири. Старши треньорът ще има роля в селекцията на отбора и ще му бъде осигурено спокойствие от страна на ръководството. Ще имаме и скаутско звено, което ще филтрира и набелязва“, обяви Филип Филипов.

„Собственикът няма да бъде главен скаут. Ще има структура и пълно доверие към треньора! Ще имаме разговори с хората армейската общност, които искат да работят. Имаме достатъчно време до края на сезона и ще обявим кои ще са тези хора“, заяви пък Орманджиев.