Впечатляващата форма на „Милан“ след рестарта в Италия повлия благоприятно на цената на тима. Според „Калчомеркато“, 9 от основните футболисти на „росонерите“ са се поскъпнали, въпреки че светът се намира в период на финансова криза.

След пауза на Апенините отборът на Стефано Пиоли записа шест победи и две равенства. И резултатите са в основата на скока с общо 261 млн. евро на стойността на голяма част от футболистите. Понастоящем левият бек Тео Ернандес е оценяван на 50 млн. от европейската валута, след като преди година бе взет за 20 млн. Франк Кесие е вдигнал цената си с 15 млн, за да достигне до 35 млн, пише Труд. Ръстът на Исмаел Бенасер е дори по-впечатляващ – 50 млн. евро, след като миналото лято на „Сан Сиро“ броиха 18 млн. евро на „Емполи“. 

В списъка на поскъпналите влизат още Саму Кастиехо (25 млн.), Хакан Чалханоглу (25 млн.), Алексис Салемакерс (12 млн.), Анте Ребич (40 млн.) и Рафаел Леао (24 млн.). 

Въпреки отличните резултати, които благоприятстват и на потенциалните бъдещи изходящи трансфери, „Гадзета дело Спорт“ подчертава, че не съществува вариант наставникът Стефано Пиоли да запази поста си и през есента. Собствениците от компанията „Елиът Мениджмънт“ вече имат сключен договор с Ралф Рагник за период от 3 години.  

В щаба на германския специалист ще влязат 8 души, с които той ще пристигне в Милано през лятото. Тепърва ще се търси и нова позиция на легендата Паоло Малдини, който понастоящем е със статут на директор в клуба.