Интер – Наполи, мач от 12-ия кръг на Серия "А", ст.: "Джузепе Меаца", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Галярдини, Йънг, Лукаку, Лаутаро
Треньор: Антонио Конте

Наполи: Оспина, До Лоренцо, Манолас, Кулибали, Руи, Деме, Бакайоко, Лозано, Жиелински, Инсиние, Мертенс
Треньор: Дженаро Гатузо

Прогноза на Gol.bg:

Интер – Наполи е голямото дерби на междинния кръг в Серия "А". Вторият в класирането приема третия и очакванията са за много напрегнат мач. В последния кръг и двата отбора спечелиха мачовете си, съответно 3:1 над Каляри и 2:1 над Сампдория.

Тази вечер Кристиан Ериксен отново ще седне на пейката, там ще е и възстановеният Ашраф Хакими. Аут за "нерадзурите" са Матиас Весино, Раджа Наинголан и Артуро Видал. Същото важи и за Алексис Санчес, който има проблем в подколянното сухожилие.

За гостите отново няма да играе Виктор Осимхен, което означава, че в атака ще действат доскорошният футболист на "нерадзурите" Матео Политано, Лоренцо Инсиние и Дрис Мертенс, който през лятото беше на крачка от преминаване на "Джузепе Меаца". 

Интересното е, че Интер е по-добър като гост, а Наполи е по-впечатляващ като домакин през този сезон. Това допълнително вдига заряда и увеличава броя на неизвестните преди двубоя. Отпадналите от Шампионската лига "нерадзурите" са в серия от четири поредни шампионатни победи, но неаполитанци биха в последните си три мача далеч от дома.

През миналия сезон "нерадзурите" се наложиха на "Джузепе Меаца" с 2:0 и не са допускали гол от южняците у дома в калчото в 3 поредни срещи, още 1:0 и 0:0. Нашата прогноза е, че тази тенденция ще бъде нарушена довечера. Очакваме много вълнуващ мач с попадения и в двете врати.

Прогноза: Интер – Наполи 3:2