Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, е искал да продължи кариерата си в ПСЖ. Това твърди френската спортна библия France Football.

Според изданието, петкратният носител на Златната топка е бил недоволен от ниското ниво на "бианконерите" по време на победата с 2:1 над Локомотив Москва на 22 октомври в мач от групите на Шампионска лига.

Португалската звезда е останал много ядосан и е провел среща с Андреа Аниели, Павел Недвед, Джанлуиджи Буфон и агента му Жорже Мендеш. Малко по-късно Роналдо изразил желание да премине в ПСЖ. Кристиано казал, че мечтае да играе с Неймар и Килиан Мбапе.

Той поддържа топли отношения с бразилеца, докато французинът не крие възхищението си към Кристиано. Освен това асът на Юве искал да се премести да живее в Париж, където през 2016 г. спечели Европейското първенство.

Пандемията от коронавирус обаче принудила Роналдо да се откаже от намеренията си. Антуражът му обаче твърди, че преди спирането на футбола, е било много вероятно звездата да напусне "старата госпожа".

След спечелването на деветата поредна титла Роналдо написа в социалните мрежи, че следващата му цел е трето Скудето, което е ясен знак, че остава в Юве и за следващия сезон.

През изминалия шампионат в Серия "А" той изигра 33 мача, в които вкара 31 гола, 12 от дузпи, и даде 6 асистенции. Кристиано има договор с клуба за още 2 години.