Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо редовно е хвален за професионализма си, но победата на Манчестър Юнайтед с 3:1 над Брентфорд припомни, че е способен да изпуска нервите си.

Ветеранът се ядоса при смяната си в 70-ата минута и това далеч не е първият подобен случай. Mirror припомня други подобни истории от престоите му в Англия, Испания и Италия.

  • Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити 2:0, 2009 г.

Роналдо приключи първия си период на "Олд Трафорд" с титла на Англия и финал в Шампионска лига, загубен с 0:2 от Барселона на Лео Меси в Рим. Но не всичко вървеше гладко.

По време на манчестърското дерби, сър Алекс Фъргюсън извади Кристиано от игра при два гола аванс. Той отговори като хвърли горнището на анцуга си на земята, за да покаже раздразнението си.

"Когато погледнете как се развива сезонът – титла и финал в Шампионска лига, всичко е страхотно. И тези изблици са ненужни", коментира инцидента бившият нападател на "Червените дяволи" Дуайт Йорк.

  • Реал Мадрид – Лас Палмас 2:2, 2016 г.

През тази година Роналдо вкара победна дузпа за Реал във финала на Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид, но само четири месеца по-късно беше недоволен от треньора си Зинедин Зидан. Кристиано се разписа в първите си две участия през сезона, но после влезе в серия от последователни мачове без голове. Нещо, с което не беше свикнал, след като отбеляза 51 пъти в 48 мача предния шампионат.

Зидан реши да извади Роналдо в мача срещу Лас Палмас в 70-ата минута, което беше изненадващо решение заради деликатния развой. "Кралете" на два пъти повеждаха, но и на два пъти допуснаха изравняване и двубоят завърши наравно. После Зизу се опита да омаловажи ситуацията. "Той винаги иска да бъде на терена. Но понякога трябва да го сменяме и днес го направихме. Това не променя нищо. Играем във вторник и Кристиано също има нужда от почивка", каза френската легенда.

Разбира се, Роналдо намери мрежата в следващия мач, откривайки резултата при гостуването на Борусия Дортмунд в Шампионска лига, а Зидан го остави да играе цял мач.

  • Леванте – Реал Мадрид 2:2, 2018 г.

Изглежда, че Зидан си беше взел поука и бяха изминали осем месеца от последната смяна на Роналдо. Но всяка серия има край и в този случай дойде в мача срещу Леванте в края на февруари. И Реал отново беше принуден да си плати скъпо...В 81-ата минута Иско изведе "Кралете" напред, секунди по-късно Кристиано беше заменен от Марко Асенсио. Разбира се, камерите снимаха португалеца, а той каза: "Не снимайте мен, фокусирайте се върху играта". И мадридчани допуснаха късно изравняване с гол на Джампаоло Пацини. Отговорът на Роналдо беше хеттрик в следващата среща.

  • Локомотив Москва – Ювентус, 1:2, 2019 г.

Да смениш Роналдо, когато браниш резултат е едно, но съвсем друго е, когато търсиш победата. Но именно това се случи при гостуването на Ювентус на Локомотив Москва в Шампионска лига. Кристиано беше видимо недоволен, когато трябваше да напусне за сметка на Пауло Дибала. Ходът на Маурицио Сари се оказа печеливш, след като една от другите му резерви – Дъглас Коста, донесе успеха с невероятен гол.

"Кристиано беше ядосан, защото не е добре", каза Сари след мача. "През последните няколко дни има проблеми в коляното, което претоварва бедрото му. И това води до умора. На почивката той вече се притесняваше. После видях да прави движение при ускоряване, което не ми хареса. Уплаших се, че може да доведе до по-сериозна контузия и го смених", добави Сари.

  • Ювентус – Милан 1:0, 2019 г.

Докато Роналдо отговори на смените си в предните случаи с голове, през 2019 г. не стана така. Само дни след победата в Русия, той отново беше сменен. И това стана още в 55-ата минута за сметка на Дибала, който по-късно донесе успеха с 1:0 над Милан. Кристиано беше забелязан да върви право към тунела, след като напусна терена. Медиите предположиха, че си е тръгнал от "Алианц Стейдиъм" преди края на дербито.

"Дали е неуважително към съотборниците? Както казах, не знам дали си е тръгнал веднага", каза Сари и добави: "Ако е вярно, че е напуснал преди края, това е проблем, който трябва да бъде решен с отбора".

Но този път Кристиано реши да разсее ситуацията. "Никой не обича да бъде сменян. Но разбирам решението, защото не бях добре в тези два мача. Не бях на 100%", каза той.

Но малко след това Роналдо игра няколко пълни мача за Португалия и не стана ясно дали наистина е имал сериозни проблеми или в Юве са се опитали да "замажат" ситуацията.

  • Интер – Ювентус 1:2, 2021 г.

Сари не е единственият треньор на Ювентус, който си навлече гнева на Роналдо и дори легенда като Андреа Пирло не беше в безопасност. Кристиано отбеляза и двата гола във вратата на Интер в първия 1/2-финален мач за Купата на Италия. И всички знаят колко много обича хеттриковете.

Но нямаше шанс, защото в 76-ата минута Пирло го смени с Алваро Мората. Когато Роналдо видя номера си на таблото, не успя да скрие недоволството си. Маестрото отрече да има клаузи в договора за смени на звездата и обясни решението си. "Казах му, че трябва да си почине. Имаме важен мач в събота. Изигра много поредни мачове и от време на време има нужда от почивка", каза Пирло.

Материал на Mirror, превод на Gol.bg