Легендарният бивш футболист на Ювентус Алесандро Дел Пиеро заяви, че няма да коментира информациите, които го свързват със завръщане в италианския клуб и подчерта, че сега е моментът стратегията на гранда от Торино да бъде подкрепена.

Името на Дел Пиеро се споменава от италианския вестник "Гадзета дело Спорт" като водещ кандидат да замени Павел Недвед на вицепрезидентския пост в клуба.

Ювентус е част от моя живот и заради моята история, винаги ще бъда свързван с него“, каза Дел Пиеро в изявление, публикувано в профилите му в социалните мрежи, пише БНР.

Като всеки друг фен следя ситуацията много внимателно, а също по повод моята работа и публичната ми роля неизбежно съм търсен за коментари в случаи като този. Много неща бяха казани и написани. Това е деликатен момент за клуба и единственото, което има значение сега за тези, които обичат Ювентус е да бъдат създадени най-добрите условия за хората, които ръководят клуба в този сложен етап“, добави 48-годишният италианец.

Това е много отговорна задача, която заслужава пълната ни подкрепа. Време е да бъдем още по-големи привърженици. По тази причина, мисля, че е правилно да не коментираме слухове и новини, които могат да се превърнат в спекулации. Така ще направя днес и в следващите дни. Искам само да пожелая успех на тези, които са ангажирани с Ювентус в момента и да работят с професионализъм, отдаденост и страст към клуба“, обяви още Дел Пиеро.