Все още не е ясно дали централният бранител на Байерн (Мюнхен) Жером Боатенг ще бъде на разположение за днешния финал в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен и ще се подложи на късен фитнес-тест.

Но това няма да се отрази радикално на тактиката, независимо какъв състав ще излезе на терена, добави старши треньорът на баварците Ханзи Флик. Боатенг трябваше да напусне терена на полувремето при победата над Лион с 3:0 на полуфинала и ще се преценява дали може да се върне в игра в последния момент.

"Жером ще тренира с нас. Ще изчакаме, за да видим каква ще бъде реакцията, и се надяваме, че той ще бъде готов за мача. Ще обсъдим с останалите хора от щаба какво ще правим по-нататък", каза Флик пред медиите, цитиран от БНР.

Ако Боатенг не се възстанови или на заниманието отново изпита болки, то мястото му ще бъде заето от Никлас Зюле, който го замени на почивката на мача с Лион, и ще си партнира с Давид Алаба.

Тактиката на Байерн да играе високо отбранителна линия и да притиска противниците си в собствената им половина позволи на Лион да получи доста възможности за гол, а много журналисти се чудеха  дали това ще бъде отново стил на баварците, предвид бързината и доста по-сериозните качества на Неймар и Килиан Мбапе в отбора на парижани.

55-годишният бивш помощник на Йоги Льов в националния отбор на Германия, който пое отбора след уволнението на Нико Ковач, обаче не вижда причини да прави кой знае какви промени.

"Това, което е важното за нас е когато пресираме противника, когато той владее топката, и тя отиде зад гърба на първата ни линия в празното пространство, нашите защитници трябва да имат достатъчно бързина и да я вземат", спокойно обясни какво смята Флик.

"Но Париж има много качество в атака, приличат в това отношение на Барселона в някаква степен. Лион пък играят доста директен стил, те атакуват направо през центъра, търсят и дълги топки. Така че е много важно да успеем да отрежем тези линии на техните пасове, да скъсим пространствата при които те разиграват.

"Разбира се, ПСЖ имат много варианти да разиграват и да търсят пространства за контрола й. Така че ще бъде един много вълнуващ мач. Но през последните 10 месеца винаги сме се опитвали да наложим стила си на игра над противника. Винаги сме играли с висока линия срещу всеки един отбор и в крайна сметка имаме тези резултати, правейки точно това. Така че няма да променям много в отбора в това отношение, уверен е предводителят на германския шампион.