Байерн Мюнхен дари 500 000 евро на фондацията на Франц Бекенбауер след като проведе кампания за набиране на средства последвала смъртта на великия германски футболист на 78-годишна възраст през януари. Фондацията подпомага хора с увреждания и нуждаещи се.

На терена на "Алианц Арена" във вторник вечер изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен и главният финансов директор Михаел Дидерих подариха голям чек на вдовицата на Бекенбауер - Хайде , която дойде на стадиона със сина си Джоел за първия полуфинален мач от Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

"След погребението на Франц Бекенбауер казахме, че искаме да направим нещо. Радваме се и сме много горди, че можем да предадем днес 500 000 евро на фондация "Франц Бекенбауер". Тази фантастична сума дойде от търговете на фланелките с надпис "Благодаря ти, Франц", които нашите футболисти носеха в чест на Франц срещу Хофенхайм, от продажбата на стоки и от многобройни дарения от нашите фенове", заяви Дреезен преди началото на срещата с Реал Мадрид.

Хайди Бекенбауер коментира: "От името на фондация "Франц Бекенбауер" бихме искали да ви благодарим от дъното на нашите сърца за това фантастично дарение. Франц подкрепяше хора в нужда от години."