Борусия Дортмунд ще има неспокойни коледни и новогодишни празници, след като загуби с 1:2 от Хофенхайм като гост в мач от последния за годината кръг в Бундеслигата. Така вестфалци изпускат победата по наивен начин във втори пореден двубой, като този път дори остават с празни ръце.

Двата отбора си размениха по една опасна атака в началото, на гостите бяха тези, които излязоха напред в резултата. Това се случи в 17-ата минута, в която Марио Гьотце засече от движение острото центриране на Ашраф Хакими отдясно и видя как Себастиан Руди довкарва топката във вратата след отчаян опит да изчисти на голлинията. В крайна сметка голът беше записан на Гьотце.

В средата на първото полувреме Джейдън Санчо беше изведен на отлична позиция, но се забави при спринтиране с топка в крака и завършващият му удар се получи много слаб. Не след дълго Хофенхайм беше близо до изравняването, но Роберт Сков разтресе напречната греда от пряк свободен удар.

До почивката Борусия създаде още две много опасни акции, но и в двата случая Оливер Бауман беше на висота. Вратарят на домакините първо блокира Ашраф Хакими отблизо, а след това спаси снаряда на Торган Азар.

Второто полувреме беше доста по-спокойно и едва в средата му гостите имаха добра възможност, но прострелното центриране на Санчо отдясно не намери включилия се напред Аканджи.

В 79-ата минута Хофенхайм изравни от нищото след кратко разбъркване в наказателното поле и удар отблизо на Саргис Адамян. Отбраната на гостите не реагира добре при балонно центриране в пеналта и позволи на противника да се върне в мача.

Това обаче не беше всичко, защото в 87-ата минута Борусия рухна и "глътна" още един гол след елементарно центриране отляво на Адамян и безпощаден удар с глава на Андрей Крамарич.

До края не се случи нищо интересно и преди останалите мачове от кръга четвъртият Борусия Дортмунд остава с 30 точки, на четири зад лидера РБ Лайпциг. Хофенхайм вече е шест с 27 пункта на сметката си.


Хофенхайм - Борусия Дортмунд 2:1

0:1 Марио Гьотце – 17’

1:1 Саргис Адамян - 79'

2:1 Андрей Крамарич - 87'