Здравейте, уважаеми читатели, на Gol.bg. Бившият треньор на Черно море, Марек, Славия, Левски и Ботев Пловдив Вили Вуцов винаги се е отличавал с пиперлив език и е вдигал сериозно настроението.

Ето и едни от най-ярките му бисери. Приятно забавление! :)

„Ама, как така пенсионерската тръгваш да я водиш тая топка?"

„Какъв е тоя жълт картон дето го вадиш, бе? Пиши го и в протокола, да е*а майка му и футбола! Това е контрола за футболисти не за съдии!"

„Като говора, по-добре да говора на баба си. Същия тъпак е и тоя!" - недоволен от неспазване на гръмогласните си указания.

„Гледай го какъв шут бие тоя! На Иво Тонев кабинета искаше да счупи. Тенче (б.а. Тенчо Тенев), прати го ей там да ходи, да пусне троен фиш при Иво Тонев" - след крайно неточен изстрел, който прати топката до близките до тренировъчния комплекс сгради, сред които е и централата на Българския спортен тотализатор.

„Гледай сега к'во ше ги напраа! Диви и щастливи!"

„Ей, го бе! Глей го Меси, дебне като ловец! Абе, Меси, ше стреляш ли?!"

„Глей ги и тия какви тъпаци са! Седем, осем човека само орат на едно место. Дреновички излезна най-умния и се сети да я обърне".

„Абе, тоя чичо откъде го намерихте?" - въпрос към противниковия тим, визирайки вратаря Абди Абдиков.
Към съдията Никола Попов:

"Това е оранжев картон! Ей, Попче, ще те изпапкам! Хайде, бе, съдията! Кога ще я вдигнеш тази табела, то Нова година стана!

За съдията Николай Йорданов

„Този човек да бъде изтрит от човечеството“, „Съдията е обида за футбола“, „Да ходи да бере круши и домати“, „Този човек в средата, не искам да му казвам името за да не му правя реклама ограби футбола и момчетата“, „Веднъж защитих съдията, когато съсипа един мач Левски-ЦСКА, но той не го заслужава, защото е за бой“.

Към играчите си:

"Мацо, Маце, Мацке, давай, давай! (към Мариян Огнянов).

"Браво, Лукчо! Браво, Лукче! (към Серджан Лукин).

"Ваньо, на инат ли ми правиш, бе? Да не говоря на румънски?! (към Иван Цветков след неизпълнено указание).

"Чунчук, това е престъпление, бе, момче! (след пропуск на тарана Цветелин Чунчуков).

"Този Иршак сега ми трябва като тамян на дявол! (за отсъствието на наказания чешки халф Томаш Иршак).

"Всички сте отпуснати! Вдигайте се, бе, заспали и задрямали хора!"

"Ние сме егати и лигльовците! Продължаваме да изпускаме нечовешки положения!"

"По математика имах тройки и затова ромбове, триъгълници, квадрати малко са ми криви. Днешната тактическа схема беше 4-4-2. Дали е ромб или правоъгълник няма значение, а и не трябва да пълним на хората главите с дивотии…"

"Резултатът 1:0 ме принуди да бъда повече прагматичен, отколкото лаичен".

"След като през второто полувреме видях, че целият отбор кльофна, трябва да съм малоумен, за да карам крайните защитници да се включват в атаките."

"Страничния рефер не бил видял!!! Ако го сложат на бесилката, лично аз ще му ритна столчето..." (След Марек - ЦСКА 2:2, когато Стойко Сакалиев отбеляза очеваден гол с ръка за „армейците", който обаче бе несправедливо зачетен.)

„Тия са толкова слаби (за ЦСКА), че до 2036 година не можеха да ни вкарат гол... Този гад, бляд, магаре (за съдията)...

Плаче ми се... Може и да вляза в съдийската стая и да направя някоя глупост..." (Отново след същия мач.)

„Докато този калпазанин Наско Узунов е начело на съдиите, положението ще е такова! Безподобна гад, бляд, ако искате на руски" (По адрес на тогавашния шеф на СК Атанас Узунов, след поредното порязване от страна на реферите.)

„Давай, колега, мина един час, докато го кажеш това нещо! Жжжжжж... Нннне съм видял, нннемога да коментирам" (Пунтира заекващ журналист след мач.)

„Над стадиона мина самолет, пилотът звънна на полувремето и каза че е имало дузпа" (След двубой на Черно море.)

„Преди срещата в съблекалнята обявих премии за победа, без да знам кой ще ги плати" (Казва го през смях пред журналистите, след мач на Марек.)

„Единственият ми упрек към футболистите е, че постигаме всичко с много големи усилия... Днес те тичаха повече от необходимото"

"Еее, три пъти баща и майка - нарежда Вуцов след фрапантен пропуск на Петър Димитров от Славия. - И тая няма да вкараш, и следващата... Но третата ще влезе!" Пророк - крилото заби втория гол в двубоя след два пропуска. Вили явно намира начини да стигне до главите и сърцата на играчите по най-директния път.

"За мен най-добрият вариант за заместник на Бербатов е Гонзо. Има и други варианти - Миро Манолов, Димитър Макриев. Но на България е нужно голямо говедо, каквото е Гонзо".

"Работим ден за ден и изчакваме. Не знам какво ще стане, дано времето да се оправи. Не съм Любка Кумчева". Вуцов коменира лютото зимно време във Варна, където белите са на лагер.

"Последните 5-6 мача не видях облик на нашия национален отбор. Развитие не виждам. Няма да споменавам имена. Дали националния отбор ще води Мъри или на жената на Мъри, трябва да има развитие. А няма".

"Ще продължавам да дърпам ушите на съдиите, ако продължават да свирят по този начин. Вие как дърпате моите, когато Славия губи мачовете си. Погледнете ги как свирят? Може да отсъдят дузпа за Славия, само ако в наказателното поле на противника падне бомба и разкъса няколко играчи".

"Ибрахима Гай от ЦСКА е животно, свикнало да се катери по палмите".

"Аз съм един от най-добрите треньори по футбол в България"

"Джапанките ми струват 400 евро"