Президентът на Славия Венци Стефанов винаги се е отличавал с пиперлив език и е вдигал сериозно настроението.

Ето и едни от най-ярките му бисери. Приятно забавление! :)

„Нямам нищо против компютрите, но не може децата да ходят с лупи. Гледам 16-годишни, които ходят като снайперисти по улиците. С едни черни очила. Това за децата трябва да е държавна политика.“

„По-добри сте, ама на кегелбан! (към Локо (Сф) след мача с тях)

„Ами… Духовият оркестър… който и да свири, половината са виждаш… Може, тоя… к’ъв беше… аааа… с клар’нета. Да, Ибряма. Ибряма най-добре ще свърши работа – поне ше има шоу.“ (на въпрос кой да свири следващия мач)

„Жалко, че Дюран Дюран опропасти труда на момчетата.“ (по адрес на рефера Ахмед Ахмед)

На неженените момчета им взехме по две гаджета, а на тези, които са женени – специални подаръци за вкъщи -сервиз и най-различни домашни потреби, да не ги бият жените им. (на въпрос какви ще са премиите в Славия след победа над ЦСКА

„Левски“ може да е най-старият отбор, ама не в София, а в Персийския залив! По тяхната логика утре от ЦСКА могат да кажат, че са създадени от опълченците на Шипка. Истината е, че „Левски“ е създаден, за да има “Славия” с кой да играе“. (по повод претенциите на Батков, че Левски е най-старият отбор у нас)

„Ще си умра дебел и гладен“. (на въпрос спазвал ли е някога диета)

„Вие знаете ли какво представлява съблекалнята в Петрич? Водата тече като чешма. Искахме да отворим прозорците да се проветри. Казаха ни, че не може – серели врабците. Шефът на Беласица може да си говори, но козата си сака пръч.“

„Нашите футболисти са на тяхно разположение. Ще се съгласим не само на допинг проби. Ако искат, и проби за паразити да ни вземат. Нека поискат и секрети. И това ще им дадем.“ (по повод исканията на Левски играчите на Славия да дадат допинг проба)

„Проститутките поне ти доставят удоволствие, докато на нашите съдии им плащаме, за да ни ограбват“.

"Все едно Цветан Василев да поздрави всички пострадали от КТБ с песента "Сиромах съм". Така Венцеслав Стефанов коментира случващото се в ЦСКА.

"Защо баба Пена от Чукурово да плаща борчовете на ЦСКА?" Президентът на Славия отново беше култов

"Баба Гица ли да плаща дълговете на ЦСКА? Бат Венци е твърдо против оставането на ЦСКА в "А" група.

"Гриша Ганчев не е луд, за да спасява ЦСКА"

"В Левски плачат повече, отколкото в Катманду"

„Аз лично, от сега ви казвам, гледайте мача Хасково – Славия, ако след това сложим двата мача – Левски – Хасково и Хасково – Славия, и ако след това видите някаква прилика, аз ще се прекръстя на Илия Салиев Салиев, защото сега срещу нас ще се хвърлят на живот и смърт, а тея 8:0, това си е чики-рики.“

"Левски и ЦСКА да не са извънземни? Имаме си правилник, подписали са документите, а сега искат да се срещаме. Какво преразпределение да има? Ако ги няма например Славия, Локомотив или Берое, Левски и ЦСКА с кой ще играят? С Чукурово и Долни Дъбник. Хайде стига глупости".

"Ние от Славия сме по-гледани от Левски и ЦСКА"

"Петев ще има картбланш от БФС, но само ако има дупе".

"Аз не виждам как дори магьосник като Томов, само Дейвид Копърфийлд може да ги спаси от фалит". Бат Венци коментира и състоянието на ЦСКА и обяви, че само Дейвид Копърфийлд може да спаси червения клуб от фалит.

"С привличането на Фози и Бебето ставаме още по-фотогенични. Имаме си всякакви - и бели, и черни. Въобще - разнообразие."

"Не съм давал нареждания на момчетата да се класират за Европа. То така не става. Бачкане трябва. Не се иска молитва, а мотика."

"Съдията е несретник! Най-лошото нещо е да си слуга, когато си слуга и несретник е още по-лошо. Този няма таш*ци! "

"Щом толкова много искате да налагам наказания, то ще има по 100 камшика на голо за всеки."

"Чувам, срещу Грузия пак щяла да играе същата защита. Нищо чудно да ни бият насред София и да станем за т*шак на врабчетата"

"Трамвай №5 прави по-малък завой от Антон Генов. Като видя положението и зави в обратна посока. Ограби труда на момчетата. Директно поръчков съдия."

"Имаме сили да бием ЦСКА. Заушката ги повали, ние ще ги доуморим."

"В този двубой Славия игра много добре. Бихме играчите с камшици и затова почнаха да играят."

"Опозориха Славия и треньора. Всички лигльовци ще бъдат отстранени. Ако знаех правилната рецепта, нямаше да си блъскам главата толкова години. Явно трябва да взема една голяма тояга и да карам наред."

"Меси да бяхме дали на Левски, нямаше толкова да се шуми" - Венци Стефанов за преминаването на Жуниор на Герена,

"Стойчо Младенов говореше за конспирации, а го биха като маче у дирек"

"Идва един парцуцко и те прави на маймуна насред стадиона на Славия" - Венци Стефанов за Георги Кабаков след мача с Левски

"Аз по принцип не гледам порно, но и като гледам, гледам по-качествено" - Венци Стефанов за Миньор - Лудогорец

"Стига с тоя Божов. Излезе ми на голата глава. Не ме интересува ни Божов, ни Божовица . Не стига че го извадих от нафталина... Само майка му го знаеше" - Венци Стефанов след скандала с Николай Божов

"Левски" може да е най-старият отбор, ама не в София, а в Персийския залив! По тяхната логика утре от ЦСКА могат да кажат, че са създадени от опълченците на Шипка. Истината е, че "Левски" е създаден, за да има “Славия” с кой да играе". По повод претенциите на Тодор Батков, че "сините" са основани през 1911 г.

"Бате Митко, вечният късметлия си бе, да му е*а майката." Към Димитър Пенев след жребия за Купата на България

"Не искам да коментирам хора, които са под 10 дихона тъпота. Аз от "Литекс", знам само Гришата Ганчев и мога да говоря само с него. Няма да говоря с Пурко, Мурко и други комедианти." Отговор към нападките от страна на изпълнителния директор на "Литекс" Величко Дихонов

"Вие ми е*ахте майката. В "Литекс" има само 1 човек с под 2 висши образования. БАН трябва да се измести в академията в Микре (б.р. - родното място на Гриша Ганчев). Ако си мълчиш, по-добре да се облечеш в женски дрехи. Аз все още нося панталони и смятам още да ги нося. Дори песовете на Гриша Ганчев ще станат шампиони по този начин в "А" група. Ама много се навеждат някои съдии към Ловеч. А пък като се наведат в поза партер, както обичат в "Литекс" - там има доста борчета, майката си трака." Отново по адрес на "любимия" му "Литекс"

"Което куче ме е залаяло, все е побесняло. Лесно е да биеш у нас, но после, като отидеш в Европа, те хващат някакви, където за пръв път виждат топка, и те разбиват." Нов залп по адрес на отбора от Ловеч

"Поне да бяхме отпаднали в мач с греди, а то ние се разхождахме по терена. Затова и когато влязох в съблекалнята, играчите ме гледаха като посрано дете майка си." След позорната загуба от "Чавдар" (Етрополе) за купата през пролетта

"Имам чувството, че ме е ударил токов удар." Венци Стефанов след "Славия" - "Калиакра" 0:1

"Помагаме на Червения кръст и затова не бихме с повече "Монтана."

"Вчера гледах порно, но не по XXL." Венци Стефанов (след "Монтана" - "Литекс" 0:3)

"Литекс" имат добра организация за титлата и добри организатори. Кои са им организаторите? Пенчо Славейков и Добри Чинтулов."

"Който ви го е казал това, разбира от футбол колкото магаре от военна музика."

"Защо Цонко не си пи с мен ракията и не яде миди с мен, а с Гонзо?" Венци Стефанов (за бойкота на "Калиакра" преди мача с "Левски")

"Винаги можем да стигнем до евротурнирите, ако реша. Като преспя, ще ви кажа дали съм решил."

"Пурко, Мурко и разни комедианти управляват български футбол."

"Бой и е*ане не се връщат."

ВИЖТЕ ТУК ОЩЕ СПОРТНИ БИСЕРИ