Здравейте, уважаеми читатели, на Gol.bg. Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов винаги се е отличавал с пиперлив език и е вдигал сериозно настроението.

Ето и едни от най-ярките му бисери. Приятно забавление! :)

"Тези мачове почват да стават един голям цирк. Такава загриженост да спасяваме Левски. Какво да ги спасяваме?!" Младенов коментира по интересен начин съдийството на Вечното дерби с Левски.

"Днес бяхме една безопасна игла". Стойчо остана много разочарован от поредната загуба на "червените". 31-кратните шампиони паднаха с 0:2 при гостуването си на Ботев (Пловдив).

"През оная работа ми е. Не ме интересуват приказките по мой адрес"

"Какво да правим? Да ни хакат отзад, а ние да се дупиме. Няма да стане". Младенов не остана доволен от съдийството на мача с Локомотив (София).

"Селекцията ни струва зеро". Треньорът коментира селекцията на червените, влагайки интересна дума, а в същото време на "Армията" пристигат една дузина чуждестранни играчи.

"В екстремни ситуации оцеляваме само аз и ЦСКА", Стойчо Младенов не страда от липса на самочувствие.

"Нашият отбор на ЦСКА още не е отбор "

"Македонче с характер", Стойчо Младенов коментира крилото Антон Карачанаков

"Защо ми викат Тройчо? Защото станах шампион на говеждия стадион ли?" (2003)

"Приказките на Жаклин Михайлов и Томислав Русев си ги слагам на оная работа!" (2003)

"Два пъти съм бил треньор на ЦСКА и двата пъти съм ставал шампион. През 2002 година минах през тях като на тренировка за победата с 3:0. Вторият път пък бях още по-категоричен. Разбих един отбор, който те смятаха за "дрийм тийм" След 3:0 над Левски

"Всички да ми викат Тройчо. Господ реши такъв резултат, за да се изкефя"

"Оторизирам всички журналисти от днес да ме наричат Тройчо. Заслужих си името. Томов се завърна с гръм и трясък. Той спаси клуба. Днес е велик празник и за моето семейство - със съпругата ми правим 33 години съвместен живот. Господ беше решил резултатът да е точно 3:0, за да се изкефя." 

"Левски даде 500 000 лева за Огнянов, Крумов и Белаид, а ние нямаме нито лев. Но всеки месец ще сме по-добре. Казах на Анатоли Нанков, че изпускаме много и сигурно ще завършим 0:0. Но вкарахме, 1:0 ми е любим резултат. Ще бъде верен до гроб на феновете, обичам ги! "Армейският" дух е жив!"

Тези три гола бяха най-малкото, с което да си тръгнат. Такива неща се случват на 100-годишнината им, така бият по авторитета и имиджа им... Важното за нас е, че продължаваме да бием Левски."

"Това е шестата ми поредна победа над Левски. Нека ме обвиняват - виновен съм! Аз имам една цел - до края на живота си да се боря за моя отбор ЦСКА."

"Не е първата среща, която играхме 11 срещу 14. Искам да знаете - ЦСКА ще бъде шампион! Искате или не искате. Всеки мач ще играем срещу 14, но ние ще сме. Да го знаете от мен това нещо. Всичко хубаво ви желая", разпалено заяви Младенов, тропайки многократно по масата след 1:1 с Рилски спортист на 8 март 2003 година в Самоков.

"Лудогорец и Левски играят комбина срещу ЦСКА"

"Има директива от БФС за титла на Левски", това изказване на Стойчо е в сезон, когато Лудогорец в крайна сметка става шампион

"Аз не работя за пари в ЦСКА, аз само давам", Стойчо се прави на хрисим, а в същото време прибира заплата от 35 000 лева, а синът му Стойчо Младенов-Младши се разписва срещу 9 000.