Наско Сираков отново чака чашата да прелее, покривката да се намокри и масата да се оклепа до неузнаваемост, такава, че чак на гостите да им стане неудобно. Като преди да напуснат, всички се споглеждат някак срамежливо и конфузно. Такова е положението, за кой ли път, с треньорския пост в Левски, когато от същия Сираков се чака да вземе решение.

Такъв му е стилът на Наско, а нищо не му пречи освен твърдоглавие и прекален нарцисизъм да действа със замах и отговорно. Сега цяла България, синята и червената част, знаят, че Николай Костов няма как да е повече треньор на Левски. Сираков няма как да каже – ай сиктир, няма да правя промяна. Защото този път е малко по-особено.

Различно е и сега от клуба дори няма два реда да кажат – ама стига спекулации, ние сме дали цялото си доверие на този треньор. При такава декларация нямаше да е трудно да се сетим, че Костов е пътник, защото такива са традициите.

Няколко пъти Сираков при Гошо Тодоров каза – пълна подкрепа. Дъно след дъното и пак дъно, подкрепа след подкрепа, докато положението вече стана нетърпимо и треньорът взе да си изпуска нервите. Прилича ли ви ситуацията с тази на почти изтрещелия Костов?!

С Живко Миланов бе идентично – зад него сме. И както Сираков беше зад Жиката, отиде на язовира до Хасково, за да „преговаря с единствения вариант, който може да изведе Левски от кризата“.

След това, както подкрепяше Станимир Стоилов с „ще си тръгна 5 минути преди него“, шефът остави Мъри да си тръгне, като преди това Сираков се погрижи да вкара любимия си треньор и доскорошен приятел в лабиринта с един изход. Тоест, постла му достатъчно добре и се скри зад удобното – ами той сам напусна.

Друг знаков треньор – Димитър Димитров, бе сготвен с помощ от трибуните, въпреки дубъла на Херо през 2000 година.

При Славиша Йоканович беше по-различно, защото Батков го уволни, без да се съобразява със Сираков, а след това при събличането на Петев леко се скри и се изниза като мокра връв. Друг Славиша – Стоянович, и него под предлог, че има здравословен проблем, не му подновиха договора и го отпратиха по посока Калотина и оттам в Словения.

Горе-долу стилът на действия е разпознаваем. Сега дузпата на Николай Костов е бита, след като известно време медиите го пращахме на бялата точка, отстояща на 11 метра от вратата. В момента топката е минала голлинията, чака се ВАР да потвърди уволнението. Или пък самият Костов пак да си тръгне сам, вместо да му се налага пак да пише секретен доклад до Даниел Боримиров.

Сега интересното не е дали Левски ще направи треньорска промяна, а кога точно ще стане това и по какъв начин ще ни бъде поднесена информация. Всеки ден повече заедно ще вреди и на двете страни и няма смисъл Левски и Николай Костов да се измъчват взаимно. Нито на Сираков ще му пука като му припомнят, че наскоро гарантира, че треньорът ще подпише нов договор, нито на Костов ще му мигне окото, като затвори вратата от външната страна. Било каквото било, плеснали с ръце, па се прегърнали и се разделили – има го в живота, такъв е футболът.

И тук идва неизбежният въпрос – е добре, де, кой да дойде?! Опирайки се на фактите, които сочат, че на Наско Сираков без Станимир Стоилов не му се получават нещата, можем да предвидим, че на собственика на Левски вече му се налага не да връща някой друг, примерно Херо, а да си намери нов Мъри. Тоест да заложи на една слаба карта (той тези неща с картите ги разбира) и да се опита да я превърне в коз и да си произведе въпросния нов Мъри.

Не са много специалистите, които имат профил да бъдат излъчени да опитат да влязат в обувките на Стоилов. Затова и преди около два месеца в „Тема Спорт“ направихме номинация на Станислав Генчев като следващ треньор на Левски. Сега неговото име е на пангара, а дали той би се жертвал рано-рано да зареже Крумовград и да се впусне в големите шамари и дали Сираков е готов да рискува като в покера, ще разберем съвсем скоро. Времето не притиска собственика, той няма бърза работа, защото зациклянето отдавна е нормално състояние за клуба, с много малки изключения, които вече са минало за Левски, по думите на самия мажоритар.

Желю Станков, "Тема Спорт"