Колумбия - Кот д’Ивоар, двубой от Група "С" на Мондиала, стадион "Насионал" (Бразилия), 19:00 часа българско време. Пряко в Gol.bg.

 

Колумбия

Вратари: Давид Оспина, Камило Варгас, Фарид Мондрагон

Защитници: Кристиян Сапата, Марио Йепес, Сантяго Ариас, Пабло Армеро, Едер Балатан, Хуан Сунига, Карлос Валдес

Полузащитници: Фреди Гуарин, Карлос Карбонеро, Карлос Санчес, Абел Агияр, Хамес Родригес, Хуан Куадрадо, Виктор Ибарбо, Алехандро Мехия, Хуан Куинтеро

Нападатели: Теофило Гутиерес, Адриан Рамос, Джаксън Мартинес

Контузен: Карлос Бака

 

Кот д’Ивоар

Вратари: Бубакар Бари, Силван Гбохо, Сайоба Манде

Защитници: Осман Диарасуба, Артур Бока, Коло Туре, Дидие Зокора, Жан Даниел Акпа, Серж Орие, Констант Джакпа , Сюлейман Бамба

Полузащитници:  Матис Боли, Шеик Тиоте, Дидие Я Конан, Исмаел Диоманде, Макс Градел, Яя Туре, Дие Серей

Нападатели:  Саломон Калу, Жервиньо, Дидие Дрогба, Вилфред Бони, Джовани Сио

 

Прогноза на Gol.bg

Колумбия смачка Гърция с 3:0 на старта и се превърна в нещо като фаворит в групата. Кот д'Ивоар също започна с победа, като обърна Япония до 2:1.

Възможно е този мач да реши кой ще заеме първото място в групата, а победителят в него да си гарантира място на осминафиналите.

Отсъствието на контузения Радамел Фалкао изобщо не се усети срещу Гърция, но предстои да видим как ще се справи колумбийската атака с далеч по-коравия тим на Кот д'Ивоар.

Карлос Бака, който бе резерва срещу Гърция, няма да участва в мача, след като се контузи на тренировка. Затова пък наказаният за първия мач халф Фреди Гуарин ще се завръща в състава.

На свой ред селекционерът на африканците Сабри Ламуши трябва да реши дали да не пусне Дидие Дрогба като титуляр. Ветеранът започна на пейката срещу Япония, но именно влизането му в игра помогна на тима да обърне азиатците.

Любопитното е, че треньорът на Колумбия Хосе Пекерман не е губил мач в редовното време на световно първенство. През 2006 г. той бе начело на Аржентина, която отпадна с дузпи от Германия на 1/4-финала, като преди това не допусна поражение.

Колумбия има една победа (над Тунис през 1998) и една загуба (от Камерун през 1990) срещу африканци на световни първенства. За южноамериканците е важно да започнат силно мача, защото статистиката показва, че 7 от 11-те си гола на световни финали Кот д'Ивоар е отбелязал след 60-ата мин.

До момента африканският тим е загубил и двата си мача с южноамерикански съперници, но това не е учудващо, като се има предвид, че това бяха водената от Пекерман Аржентина (2006) и Бразилия (2010).

Все пак, подкрепяни от множеството си фенове по трибуните, колумбийците би трябвало да успеят да преборят Слоновете.

Резултат: Колумбия – Кот д’Ивоар 2:1

Прогнозирайте мачовете от световното първенство и спечелете страхотни награди