Капитанът на Англия Стивън Джерард не бе на себе си от разочарование, след като страната почти бе елиминирана от Мондиала още в групите, тъй като загуби втора поредна среща.

"Трите лъва" не показаха лош футбол, но загубиха от Уругвай с 1:2 и така са пред угрозата да отпаднат още в груповата фаза на големия футболен форум.

"Може би при 1:1 трябваше да действаме по-умно и да се опитаме поне да вземем точка от мача, вместо да търсим втори гол за краен успех. Много ни е трудно в този момент. Разочарованието е голямо", обяви Стиви Джи след мача, цитиран от "Дейли Меил".

"Ние не успявахме да водим играта достатъчно добре след изравнителния гол. Няма как просто да позволяваме на Луис Суарес да стига до такива положения, защото той бележи от такива позиции".

"Това е наистина труден момент за всички в съблекалнята, но трябва да бъдем професионалисти и да продължим да се борим и да се молим".

"С оглед на двата ни мача до момента мога да кажа, че някак си заслужавахме малко повече от две загуби, може би и в двата мача.

"Не мога да кажа, че сме играли лошо и в двата мача и че сме имали грешен игрови план. Просто смятам, че след изравнителния гол срещу Уругвай трябваше да действаме малко по-умно.

"Може би една точка щеше да бъде най-добрия вариант за нас. След като вкарахме изравнителния гол обаче, ние се опитахме да вкараме и втори и в крайна сметка загубихме", завърши Стиви Джи.