Защитникът на Уругвай Алваро Перейра призна, че е било безумие да продължи и да доиграе мача срещу Англия след тежкия нокаут, в който изпадна.

Перейра бе ударен неволно с коляно в главата от Рахийм Стърлинг и остана да лежи в безсъзнание на тревата в продължение на цяла минута. Първоначално имаше опасения, че може да му се е случило нещо изключително сериозно, но след това той се върна в съзнание и се изправи на крака.

Лекарят на отбора веднага сигнализира за смяна, тъй като при такава ситуация е изключително опасно, ако се стигне до второ сътресение на мозъка. Перейра обаче категорично отказа да напусне и наистина довърши мача до края.

"Беше момент на лудост. Извиних се на доктора, защото знам, че неговата работа е да се грижи за играчите", коментира Перейра след мача.

"Върнах се в игра малко замаян. Но в разгара на нещата и с разпалени страсти не мислиш рационално".

"Въпреки това беше време да помогна на отбора и да постигнем резултат. Най-важното нещо беше, че постигнахме резултата".

Бившият играч на САЩ Тейлър Туелман, който на пет пъти в кариерата си е получавал сътресение и сега води кампания за контрол в спорта коментира:

"Когато играч се върне в съзнание той не знае какво се е случило. Много е опасно да се разчита на това какво иска играчът".

"Синдромът на втория удар е най-опасното нещо. Ако той изпадне в безсъзнание отново, може да умре. Това е научно доказано. Играеш си с огъня, играеш си с живота на човек".