Бившият изпълнителен шеф на Ювентус Лучано Моджи разкритикува остро състава на Италия на мондиала в Бразилия.

"Ако италианската федерация беше ограничила достъпа до Серия А на толкова много чужденци; ако футболната лига беше въвела някаква дисциплина на пазара, за да предотврати харченето на луди пари; ако клубовете се грижеха по-добре за школите си, може би имиджът ни по света щеше да е по-добър", написа Моджи в колонката си във в. "Либеро".

"В момента този имидж е напълно съсипан заради загубата от Коста Рика. Нямаме никакво право да се оплакваме от случилото се. В миналото играч като Тиаго Мота изобщо нямаше да може да припари до националния. Габриел Палета също не е достоен да слага фланелката, която преди него са носели толкова легендарни италиански защитници", поясни скандалният функционер, който не спести остри думи и за Англия на Ходжсън.

"Когато бихме в Манаус, срещу един отбор от момченца, наредени на терена от един треньор, който е роден неудачник, започнахме да празнуваме, сякаш е станало кой знае какво. Мнозина твърдяха, че съперникът е сред най-добрите в Бразилия, но истината излезе наяве твърде скоро", отсече Моджи.