Комична грешка допусна фирмата, която произвежда сувенирни чаши със снимките на английските национали на световното първенство по футбол в Бразилия.

В английските вестници се появиха снимки, на които срещу името на английски национал Крис Смолинг се вижда лика на американския президент Барак Обама.

Не е ясно дали от фирмата наистина са объркали футболиста на Манчестър Юнайтед с държавния глава на Щатите, или това е шега на някой от служителите.

Факт е, че след като гафът изплува в медиите, от фирмата производител моментално се опитаха да изземат всички чаши с "национал Обама" от търговската мрежа.

Не е ясно колко точно от култовите чаши са били продадени. От компанията се опитаха да замажат случката с оправданието, че Смолинг приличал на американския президент...

24-годишният Крис Смолинг е на мондиала в Бразилия под №12 в английския национален отбор и в първите два мача не беше използван от селекционера Рой Ходжсън. Както е известно, островитяните допуснаха две поражения и отпаднаха от турнира рано-рано.