Селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич бе на седмото небе, след като "Пустинните лисици" се класираха за 1/8-финалите на Мондиала.

Късно снощи африканската страна измъкна 1:1 срещу Русия и в крайна сметка осъществи мечтата си да премине груповата фаза на турнира, където обаче ще срещне Германия.

"Mисля, че можем да се справим и много по-добре и защо не? Може би ще го покажем срещу Германия", обяви опитният специалист на пресконференцията след мача.

"Получихме голяма подкрепа от феновете, макар че имаме много по-малко привърженици, отколкото Германия. Надявам се обаче, че ще успеем да направим щастливи с представянето си доста хора".

"Знам, че бразилците обичат футбола и ние може би ще успеем да задоволим жаждата им за хубава игра".

"Не сме на нивото на Бразилия, но ще се опитаме да направим всичко възможно, за да привлечем бразилските фенове на наша страна в Порто Алегре".

"Горд съм от това, което постигнахме тази вечер. Алжир изигра страхотен мач, а освен това се справихме много добре в групата, и заслужено продължаваме напред".

"Дайте ни малко време да се насладим на класирането ни за 1/8-финалите. Не искам да мисля за Германия точно сега, но знам, че ще бъде повече от сложно срещу тях", каза още той.