Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош беше на седмото небе от щастие след победата над Полша с дузпи, която класира иберийците на 1/2-финалите на Евро 2016. Спецът специално похвали защитника Пепе и младокът Ренато Санчес, който вкара фантастичен гол през първото полувреме.

"Уверен съм в работата, която върша и затова мога да ви гарантирам, че към полуфинала ще подходим по същия начин, по който го правим до момента. Ние стоим здраво стъпили на земята и знаем, че ни предстои много труден мач".

"На този етап от турнира е много важно да мога да използвам всички играчи в отбора. Хубаво е, че играчите са един екип и много си помагат. Снощи над всички обаче бяха Ренато Санчес и Пепе. Пепе бе фантастичен. Що се отнася до Ренато, не мисля, че това е най-доброто, на което е способен. Той е на 18 и ще се развива тепърва. Моята работа е тази - да му помогна да развие потенциала си".

"Полша започна мача много силно и ни затрудни максимално. Аркадиуш Милик ни създаваше много проблеми, затова Ренато трябваше да се премести да го пази персонално, а Нани да се върне по-назад. Голът на Ренато дойде в правилното време и при малко повече късмет можеше да спечелим и в редовното време. Мисля, че бяхме по-добрият отбор, но Полша е много силен съперник".

"Тази победа ни приближава към нашата голяма цел. Надявам се, че ще продължим да радваме хората в Португалия".

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!