Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона". 

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материала на Димо Тончев, който твърди, че реферите са подпрели Байерн, а не Реал Мадрид в двете срещи помежду им.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Изминаха почти два дни от последния съдийски сигнал на двубоя Реал Мадрид - Байерн Мюнхен, в който белите се наложиха с общ резултат 6:3 и продължиха напред в Шампионската лига. Мачът не остана и без скандали, благодарение на съдията от Унгария Виктор Касай и неговите колеги. Но нека видим какво се случи в тези два страхотни сблъсъка между два от най-именитите тима в историята на футбола.

В първата среща баварците получиха право да изпълнят смехотворна дузпа за игра с рамо на Дани Карвахал, която обаче за тяхно нещастие не успяха да реализират в края на полувремето. През второто Реал пое инициативата още при числено равенство на терена и изравни 2 минути след подновяването на играта чрез голмайстора си Кристиано Роналдо.

След това баскът в редиците на Байерн Хави Мартинез направи две безумни нарушения и логично бе изгонен. И настана вой до небесата - какво щяло да стане ако играели 11 на 11... Еми ако Мартинез не беше направил тези два фаула... можеше и да разберем, представете си.

А никой не си зададе въпроса - ако съдията си беше затворил очите за засадата на Рамос в края и резултатът беше станал 1-3, какво щеше да стане тогава? Нека не се тълкуват грешно думите ми - засада си имаше и то очевидна, но съдията видя смешната дузпа за Байерн, но не си затвори очите, когато Реал отбеляза нередовен гол...

В реванша дискусионните решения на унгарския съдия бяха доста повече. Най-спорното и обсъждано е червеният картон на Артуро Видал. Чилийският полузащитник в червено започна издевателствата си още в самото начало и още в петата минута фаулира грубо Иско, за което получи логично жълт картон.

До края на полувремето последваха още няколко груби влизания от негова страна, а в началото на второто, той влезе доста остро в краката на Каземиро, без да играе с топката. Ето тогава трябваше да бъде изгонен и може би щяхме да си спестим да видим доста от грешките след това, а именно:

- първия гол на Байерн след несъществуваща дузпа, при която Карлос Каземиро игра първо с топката, а след това Робен се свлече на земята като прострелян
- бразилският халф на Реал също можеше да бъде изгонен след това
- при второто попадение за немците в момента на паса към Мюлер и двамата с Левандовски са в засада 
- очевидната засада при гола на Кристиано за 2-2

И като за финал искам да отбележа, че при попадението, когато Марсело премина през целия Байерн и подаде на Кристиано засадата нямаше как да бъде уловена от съдията, понеже той беше доста назад от линията на двамата футболисти (както се вижда на снимка 2). И ако Роналдо изглежда една идея по-напред от бразилския си колега, то краката им са на една линия.

И в крайна сметка какво излиза - Байерн получи две несъществуващи дузпи за тези два мача плюс автогол от засада и това бяха две от трите им попадения в този четвъртфинален мач... и всички в немския лагер считат, че са ощетени? Хм, интересна теза!

Димо Тончев, специално за Gol.bg