Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес поздрави играчите си за желанието, което са показали при победата с 2:1 над Португалия, която класира двукратния световен шампион за четвъртфиналите на Мондиал 2018.

"Разликата между двата отбора бе в страстта, която играчите показаха на терена и в начина, по който ние смятаме, че трябва да се играе футболът", каза Табарес.

"Вярно е, че допуснахме грешка, която им позволи да изравнят, но въпреки нея бяха много силни психически. Нашите силни страни бяха интензивността в играта, фокусът и тактическата интуиция, която показахме. Мисля, че е грешно схващането, че футболът с голямо владеене на топката води до лесно създаване на голови положения. Научих това, когато работех в Италия. Там хората знаят, че дори и да не играеш с топката, пак може да създадеш страшно много проблеми на противника си", заяви треньорът на Уругвай.

"Все още не знаем какво е състоянието на Единсон Кавани. Но ние не сме отбор, който зависи от даден играч, а разчитаме на силата на колектива. Това е най-голямата ни сила срещу добрите отбори и сме наясно, че Франция е точно такъв, така че очаквам много труден мач", завърши Табарес.