Италия се намира във великолепна форма точно в най-важния момент – Евро 2020.

Четирикратният световен шампион затвърди добрите впечатления, след като снощи срази с 3:0 един от най-коравите отбори на Стария континент – Швейцария.

Така "адзурите" записаха втора победа с този резултат, след Турция, и се превърнаха в първия отбор, който си осигурява участие на 1/8-финалите.

Нещо повече, за последните 10 мача, Италия има 10 победи с голова разлика 31:0! В това число влиза успехът с 2:0 над България в София, 7:0 над Сан Марино, 4:0 над Чехия и др.

За последно хората на Роберто Манчини не спечелиха през есента на 2020 година, когато направиха 1:1 с Нидерландия в Бергамо в среща от Лигата на нациите. 

Освен това Италия не познава вкуса на загубата в 29 поредни мача, от които 24 бяха спечелени. За последно отборът падна на 10 септември 2018 г. с 0:1 от Португалия за Лигата на нациите.

И Манчини заслужено обира суперлативите, след като преобрази грохналия отбор, който не се класира за Мондиал 2018. "Доминиращ отбор, браво Мансио", заяви Клаудио Раниери пред La Gazzetta dello Sport. "Този национален отбор мисли мащабно", добавя Tuttosport, a Corriere dello Sport пише: "Луда радост".

С овации се окичи и героят на вечерта Мануел Локатели, който заби два гола във вратата на Швейцария. Той разкри и ключът към добрата форма на Италия. "Имаме страхотен отбор и се борим един за друг", каза асът на Сасуоло.  

Снимка: БГНЕС